Σε επηρεάζει; Από την Πανσέληνο του Ιανουαρίου επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 11-16/1, από 10-15/4, από 13-18/7, από 13-18/10 και όσοι έχουν πλανήτες από την 20η έως την 25η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 28/5 και 30/11 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 7η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.
Στα μισά του κύκλου Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 29 του προηγούμενου μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 28 Ιανουαρίου.
Η γεύση των επόμενων ημερών Μετά την ολοκλήρωση τη αντίθεσης των φώτων, η Σελήνη δεν κάνει άλλη κύρια όψη και περνά σε κενό πορείας μέχρι να εισέλθει στο επόμενο ζώδιο. Το κενό πορείας διαρκεί για το υπόλοιπο της ημέρας και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής. Για τα σεληνιακά κενά πορείας και πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις δες το ειδικό άρθρο μας.
Ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στις τελικές μοίρες του Ταύρου και ο κυβερνήτης του χάρτη πέφτει στον ενδέκατο οίκο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Η Πανσελήνου εντοπίζεται στον άξονα 3ου-9ου οίκου του χάρτη και συμμετέχει σε σχηματισμό ταυ-τετραγώνου ιδιομοιρίας με κορυφή τον Δία, ενώ η αντίθεση Δία-Ουρανού μετατρέπει το ταυ τετράγωνο σε έναν μεγάλο σταυρό στα παρορμητικά. Σημειώνουμε ότι η αντίθεση Δία-Ουρανού είναι στην παρούσα φάση αποκλίνουσα, αλλά λόγω της επικείμενης αναδρομής του Δία, θα ενεργοποιηθεί και πάλι στις αρχές του Μάρτη.
Αυτή τη περίοδο ενεργοποιούνται και μας απασχολούν θέματα που έχουν να κάνουν με μετακίνηση, επικοινωνία και ενημέρωση. Μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτοκίνητα, βιβλία, εφημερίδες και τα παρόμοια. Επίσης θέματα που σχετίζονται με γειτονικές χώρες και με τοπικές απώλειες από ατυχήματα ή από καιρικά φαινόμενα.
Το ταξίδι της ζωής Η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Πολυδεύκη (Pollux) που βρίσκεται στον αστερισμό των Διδύμων. Ο Πολυδεύκης έχει την φύση Άρη και σε σύνοδο με την Σελήνη γίνεται ζωώδης, βίαιος, τυραννικός και σκληρός. Χρειάζεται λοιπόν αυτή την περίοδο να βρούμε τρόπους για να διοχετεύσουμε την έντονη αυτή ενέργεια μέσα από δημιουργικά κανάλια. Λόγω του τρίτου οίκου χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί λόγω κινδύνου εξαπάτησης από αδέλφια ή κοντινούς συγγενείς και φυσικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Vivian Robson μάλιστα αναφέρει ότι αν ο Ήλιος κάνει αντίθεση από τον Αιγόκερω (που είναι η συγκεκριμένη περίπτωση στον χάρτη), τότε υπάρχει κίνδυνος για την υπόληψη και την φήμη της μητέρας.
Η Σελήνη ταξιδεύει ανάμεσα στον Κάστορα (20ο28’ Καρκίνου) και τον Πολυδεύκη (23ο27’ Καρκίνου). Ο Κάστορας ήταν ο θνητός αδελφός και ο Πολυδεύκης ο αθάνατος. Η Σελήνη ταξιδεύει από το θνητό στο αθάνατο, από την ανθρώπινη φύση στην θεϊκή και από τον περιοριστικό κόσμο της παχυλής ύλης προς το πνευματικό βασίλειο. Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν φωτίζει θέματα διττότητας και χρειάζεται να υπερβούμε την πάλη των αντιθέτων και να τα ενσωματώσουμε, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας αυτόν τον μήνα.
Σταυρός παρόρμησης Ο μεγάλος σταυρός που δημιουργεί η Πανσέληνος με την αντίθεση Δία-Ουρανού είναι ένας πλανητικός σχηματισμός που δεν είναι πολύ εύκολος στην διαχείρισή του καθώς τέσσερις πλανήτες μοιράζονται την ίδια ποιότητα, την παρορμητική εν προκειμένω, αλλά βρίσκονται σε σκληρές όψεις μεταξύ τους. Κάθε ζεύγος των αντιθέσεων που συνθέτουν το μεγάλο τετράγωνο έχει την δική του πολικότητα. Η αντίθεση Δία-Ουρανού έχει ενεργητική πολικότητα και η αντίθεση των φώτων παθητική. Η πάλη των συναισθημάτων και της λογικής κορυφώνεται.
Το ηλιοσεληνιακό δίπολο χρειάζεται την υποστήριξη από το συναισθηματικό και υλικό περιβάλλον και δουλεύει για την οργάνωση του ατόμου προκειμένου να αναλάβει κάποιο σημαντικό εγχείρημα και λειτουργώντας στον άξονα της επικοινωνίας και της επαφής μέσα από ιδέες, κάνει την περίοδο να αποκτά το χρώμα της επαφής με σκοπό την συναισθηματική και υλική ασφάλεια αλλά και την επικοινωνία για να τεθούν ασφαλείς και ξεκάθαρες βάσεις για την έναρξη ή την συνέχιση ενός έργου.
Το δίπολο Δία-Ουρανού από την άλλη όμως, δουλεύει για την αλλαγή και όχι για την ασφάλεια. Δουλεύει υπερατομικά και όχι προσωπικά, αλλάζοντας την καθημερινότητά μας και λειτουργώντας με τρόπο που δεν είναι εύκολος γιατί χρειάζεται να προσαρμόσουμε τον εαυτό μας ή ακόμη και να αλλάξουμε την ταυτότητά μας για να μπορέσουμε να υπάρξουμε αναγκαστικά σε έναν κόσμο με εντελώς καινούργια δεδομένα πλέον.
ΔΙΑΣ=ΗΛΙΟΣ/ΣΕΛΗΝΗ Το μεσοδιάστημα των φώτων είναι πολύ σημαντικό καθώς αντιπροσωπεύει την ενέργεια και την ροή της πληροφορίας από το υποσυνείδητο στο συνειδητό και την διαδικασία εύρεσης νοήματος και δημιουργίας τάξης από το χάος. Είναι μεσοδιάστημα ζωτικότητας. Η ενεργοποίησή του από τον Δία αυξάνει τον ενθουσιασμό της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Μας οδηγεί στο να ασχοληθούμε με πολλά ενδιαφέροντα όμως και να διασπάσουμε την ενέργειά μας σε πολλούς τομείς, κάτι που αναταράζει τις ισορροπίες μας.
ΟΥΡΑΝΟΣ=ΣΕΛΗΝΗ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ Το μεσοδιάστημα μιλά για ορμέμφυτα και έντονες παρορμήσεις που πηγάζουν από το υποσυνείδητο και για την ανάγκη να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν ή με κάτι που μας έχει προξενήσει βαθύ τραύμα. Ενεργοποιούμενο από τον Ουρανό βγάζει έντονα συναισθήματα που εκφράζονται απρόσμενα και την διαισθητική γνώση για το πώς να ενισχύσουμε την διαδικασία της ψυχολογικής μας μεταμόρφωσης.
ΕΡΜΗΣ=ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΔΙΑΣ Το μεσοδιάστημα της γενναιοδωρίας στον έρωτα, των συναισθημάτων που υποστηρίζουν, της υπερβολής και του εύκολα ξοδεμένου χρήματος. Η ενεργοποίηση από τον Ερμή μιλά για επικοινωνία που μαγνητίζει και παρασύρει ή για φλερτ και δελεαστικές προτάσεις
Πηγή: astropedia.gr