Ζώδια

12/ 01: Μεγάλο Ωροσκόπιο Πανσελήνου

Πανσέληνος στον Καρκίνο.

Οι ταχύτητες αυξάνουν κατά την πρώτη πανσέληνο του 2017. Τα πάντα φαίνεται να εξελίσσονται τόσο γρήγορα, που τρομάζει και μόνο η σκέψη να τα παρακολουθήσετε όλα!

Στις 12 Ιανουαρίου η Πανσέληνος σχηματίζεται μέσα στον υπερευαίσθητο Καρκίνο, επιστρατεύοντας την προσήλωση ως στρατηγική για να διατηρηθεί ο έλεγχος στις καταστάσεις που φαίνονται να διογκώνονται εκτός ελέγχου.

Ταυτόχρονα η Σελήνη μετέχει σε έναν πανίσχυρο Μεγάλο Σταυρό, που υποδεικνύει ότι οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες. Όλοι έχετε προωθηθεί στο μέλλον και πορεύεστε σε άγνωστα εδάφη, καθώς ο πομπώδης Δίας έρχεται σε αντίθεση με τον αντισυμβατικό Ουρανό. Η παράλληλη αντίθεση του φεγγαριού με τον μεταμορφωτικό Πλούτωνα, οξύνει την ήδη εξαιρετικά έντονη και δυναμική Πανσέληνο.

Από την άλλη πλευρά, μια υπερρεαλιστική συνεύρεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα βάζει τους πάντες σε πειρασμό με μη ρεαλιστικές φαντασιώσεις… Δεν αποκλείεται να θεωρήσετε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες σας είναι αληθινά. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι θα υπάρξει στήριξη από τον εγκεφαλικό Ερμή, ο οποίος θα κάνει την είσοδό του στον υπολογιστή Αιγόκερω λίγες ώρες μετά το σχηματισμό της Πανσελήνου.

Αντί να σας παρασύρει αυτή η εξαιρετικά φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, μπορείτε να στηριχτείτε στη λογική για να βρείτε το δρόμο σας. Αν αυτή η πρώτη Πανσέληνος του νέου χρόνου είναι μια ένδειξη για όσα έπονται, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιστρατεύσετε την επαγρύπνησή σας και να εμπιστευθείτε το ένστικτό σας, προκειμένου να αντέξετε τον ολοένα και πιο ταχύ βηματισμό της ζωής!

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)Δεν αποκλείεται να έχετε στριμώξει τον εαυτό σας σε μια γωνία, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας και να μείνετε παράλληλα ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Η δύσθυμη Πανσέληνος στον Καρκίνο θα επισκεφθεί τον 4ο Οίκο σας της Συναισθηματικής Ασφάλειας, εντούτοις οι αντιδράσεις σας σε μια περίπλοκη κατάσταση μπορούν να αντιστρέψουν τη συγκυρία προς όφελός σας.Αντί να επιτεθείτε εξ αρχής – κάτι που συχνά έχει καλό αποτέλεσμα για εσάς – τώρα προτιμήστε την πρακτική διαπραγμάτευση. Είναι εφικτό να κάνετε τομεγάλο άλμα, μόνο αν εστιάσετε στην εύρεση κοινού εδάφους, αντί να αντιμάχεστε ό,τι θεωρείτε πηγή του προβλήματός σας.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)Ο ενθουσιασμός ενός ανορθόδοξου οράματος ενδέχεται να συνταράξει τα θεμέλιά σας, μιας και το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη εμπεριέχει και μια αποσταθεροποιητική πρακτική. Η εγκατάλειψη θέσεων και συμπεριφορών που αποτελούν το αγκυροβόλι σας, δεν μπορεί πάντα να είναι εύκολη. Ίσως να έχετε την αίσθηση ότι η ζωή σας παραπαίει έξω από τον έλεγχό σας…Επειδή η αυτοπροστατευτική Πανσέληνος στον Καρκίνο θα φωτίσει τον 3ο Οίκο σας των Πληροφοριών, θα σας ωθήσει να αποτραβηχτείτε σε πιο βολικά εδάφη. Μια στοργική συνάντηση με τους φίλους ή την οικογένειά σας, είναι το καλύτερο σενάριο για εσάς. Πάντως η δημιουργία της προσωπικής σας συναισθηματικής ασφάλειας, είναι δική σας ευθύνη και μόνο.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)Εσείς μπορεί να έχετε τη διάθεση να εντάξετε τις φιλοδοξίες άλλων ατόμων στα δικά σας σχέδια. Όμως η πεισματική Πανσέληνος στον Καρκίνο θα αναδείξει τον 2ο Οίκο σας των Προσωπικών Πόρων, ωθώντας σας να εστιάσετε και πάλι στις ατομικές σας ανάγκες.Δεν αποκλείεται να θεωρείτε δεδομένο ότι όσα φαντάζεστε είναι αληθινά. Ωστόσο το πέρασμα του φλύαρου Ερμού στον υπολογιστή Αιγόκερω, θα απαιτήσει να επιστρατεύσετε την έμφυτη πρακτικότητά σας. Η κοινή λογική είναι ένα λουλούδι, που δεν ανθίζει στον κήπο του καθενός – αδράξτε τη όσο έχετε το περιθώριο.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια ή ανέμελη επικοινωνία, γι’ αυτό εκφράστε όσα θέλετε από θέση ισχύος ή κρατήστε τις σκέψεις σας για τον εαυτό σας! Μια έλλειψη σχεδιασμού και συμβιβασμού ενδέχεται να δώσει τον έλεγχο στα χέρια κάποιου άλλου. Ωστόσο η στοργική Πανσέληνος που σχηματίζεται στο ζώδιό σας, θα σας θυμίσει ότι πρέπει να σκεφτείτε τις δικές σας ανάγκες πριν προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες των άλλων.Αν θέσετε σε προτεραιότητα την ικανοποίηση του/της συντρόφου σας, των φίλων σας ή των συνεργατών σας, το μόνο που κάνετε είναι να βάζετε τον εαυτό σας σε δεύτερη μοίρα. Δεν θα πιείτε ποτέ από ένα άδειο φλασκί! Φροντίστε πρώτα τον εαυτό σας.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)Μόνο εσείς θα επιλέξετε τι θα μοιραστείτε και αυτό όποτε είστε έτοιμοι, γιατί κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει να γυμνώσετε την ψυχή σας αν δεν είστε πρόθυμοι να το κάνετε. Η προσηλωμένη Πανσέληνος στον Καρκίνο θα επηρεάσει τον 12ο Οίκο σας των Μυστικών – και προσωρινά θα σας ανακουφίσει από την ένταση, γιατί θα πιστέψετε ότι τα αισθήματά σας ανήκουν σε εσάς και μόνο!Να θυμάστε ότι οι σχέσεις σας δεν είναι αποχωρισμένες από την ταυτότητά σας, τους φόβους σας και τις ελπίδες σας. Όσα κι αν θέλετε να αποκρύψετε, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι άλλοι είναι ο καθρέφτης της ψυχής σας.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)Περνούσε από το μυαλό σας να ενδώσετε στις παρορμήσεις σας; Το καλύτερο για εσάς είναι να κάνετε αυτό που χαρακτηρίζει την ιδιοσυγκρασία σας: να αναλύετε κάθε νέα δραστηριότητα και κίνηση, προκειμένου να ξεσκαρτάρετε οτιδήποτε απαιτεί περισσότερη προσπάθεια απ’ όση θεωρούσατε αρχικά. Το θετικό είναι ότι οι φίλοι και οι συνεργάτες σας θα προστρέξουν για να σας στηρίξουν συναισθηματικά, καθώς η Πανσέληνος στον Καρκίνο αναδύει τον 11ο Οίκο σας της Κοινότητας.Αντί να ορμήσετε μπροστά μόνοι σας ή να παλέψετε για να διατηρήσετε σιωπηρά το όραμά σας, στραφείτε σε αξιόπιστους συμμάχους που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνει πιο διαχειρίσιμο το έργο σας. Όπως υποστηρίζει ο σοφός λαός, «Το φορτίο γίνεται ελαφρύτερο όταν μοιράζεται με αγάπη».

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)Ενδέχεται να θεωρήσετε ότι κινδυνεύει η φήμη σας, όταν η συναισθηματικά προστατευτική Πανσέληνος στον Καρκίνο θα κεντρίσει τον 10ο Οίκο σας του Κύρους. Μια μάχη ισχύος θα μπορούσε να αναστατώσει την αρμονία στο σπίτι ή την εργασία σας, μόνο αν δεν επιστρατεύσετε τη σοφία σας – ώστε να αντιμετωπίσετε το θέμα χωρίς να τροφοδοτήσετε περαιτέρω συγκρούσεις.Η ευφυής αλλά συγκρατημένη ανταπόκρισή σας μπορεί να καταπραΰνει κάποιες απρόβλεπτες εντάσεις, βοηθώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βρουν την απαραίτητη ισορροπία τους. Ο Δαλάι Λάμα διδάσκει, «Μια ανοικτή καρδιά είναι ένα ανοικτό μυαλό».

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)Μην υποτιμάτε την αξία των μαθημάτων που έχετε πάρει από την εμπειρία της ζωής, ακόμη κι αν νιώθετε ανασφαλείς από την απουσία τίτλων σπουδών στο βιογραφικό σας. Ο ομιλητικός Ερμής θα είναι πολύ πιο πειστικός με την είσοδότου στον γήινο Αιγόκερω, όμως η αξία της μόρφωσης θα υπογραμμιστεί με την παρουσία της Πανσελήνου στον Καρκίνο και στον 9ο Οίκο σας της Ανώτερης Αλήθειας.Πρέπει να γίνετε φιλόπονοι για τη διεκδίκηση γνώσης και να αποκτήσει σκοπό ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά σας. Αν κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόκληση για εσάς, δεν θα αλλάξετε τίποτα.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)Απολαμβάνετε να μιλάτε για όσα ονειρεύεστε και φαντάζεστε, σαν να είναι ήδη πραγματοποιημένα. Ωστόσο θα εντάξετε περισσότερη σοβαρότητα στην καθημερινότητά σας με την είσοδο του Ερμή της διανόησης στον μεθοδικό Αιγόκερω. Να αναμένετε να σας προκύψει μια συναισθηματική κρίση που θα δοκιμάσει την κοινή λογική σας, με το πέρασμα της Πανσελήνου στον Καρκίνο από τον 8ο Οίκο σας της Ουσιαστικής Συνεισφοράς.Η Πανσέληνος αυτή θα είναι μια αγενής υπενθύμιση για εσάς, να αναλογιστείτε ξανά το κόστος που έχουν οι σχέσεις σας κάθε είδους και τι θα σας επιφέρουν οι «επενδύσεις» σας. Αν εστιάσετε στους μακροπρόθεσμους στόχους σας, θα καταφέρετε να μετατρέψετε τις καταστάσεις του παρόντος σε έναν θησαυρό με διάρκεια!

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)Όλα όσα αφορούν τις σχέσεις σας θα βρεθούν στο προσκήνιο, όταν η Πανσέληνος στον Καρκίνο να φωλιάσει στον 7ο Οίκο σας της Συνεργασίας. Μπορεί εσείς να προσπαθείτε να παραμένετε ψυχροί και απαθείς συναισθηματικά, ωστόσο είναι δύσκολο να καταπιέσετε τις επιθυμίες σας. Δεν αποκλείεται να μεγαλοποιήσετε τώρα τις ανάγκες σας, εξαιτίας του τετραγώνου που θα σχηματίσουν ο Ήλιος και η Σελήνη με τον πληθωρικό Δία. Μάλιστα θα είστε ικανοί να πείσετε τον εαυτό σας για τα πάντα, προκειμένου να δικαιολογήσετε τα θέλω σας!Αν δεν αντισταθείτε σε αυτό τον πειρασμό, θα πέσετε θύμα του ίδιου σας του ενθουσιασμού και θα εξαντλήσετε τους πάντες. Η συμβουλή για εσάς προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να αγγίξετε την ικανοποίηση, είναι να συμφωνήσετε από κοινού σε ένα εφικτό σχέδιο και να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτό.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)Ακόμα κι αν δεν βρεθείτε στο προσκήνιο αυτή την περίοδο, να είστε βέβαιοι ότι θα αναγνωριστεί όλη σας η συνεισφορά στο παρασκήνιο. Η επιμελής Πανσέληνοςστον Καρκίνο θα ενεργοποιήσει τον 6ο Οίκο σας της Εργασίας, κάτι που θα σας θυμίσει πόση συναισθηματική ασφάλεια αντλείτε από τη διατήρηση του καθημερινού σας προγράμματος και την καλή σας απόδοση στα καθήκοντά σας.Ωστόσο αυτή η Πανσέληνος υποθάλπει την ασυδοσία, μέχρι και το χάος στο εργασιακό σας περιβάλλον. Ο σταθερός Κρόνος θα είναι αυτός που θα σας παράσχει όση λογική χρειάζεστε, προκειμένου να μην εκτροχιαστούν τα πάντα. Ο Θιοντόρ Ρούσβελτ έλεγε, «Όταν υπάρχει αυτοπειθαρχία, σχεδόν τα πάντα είναι εφικτά».Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)Οι συζητήσεις με φίλους και συναδέλφους θα σας βοηθήσουν να στήσετε ιδιαίτερα ωφέλιμες ιδέες. Ευτυχώς διαθέτετε την ικανότητα να κατανοείτε αλλά και να εκφράζετε περίπλοκες σκέψεις, κάτι που σας βοηθά να διαχωρίζετε τον ρεαλισμό από τη φιλοσοφία.Αν αφεθείτε στη ροή της συναισθηματικής Πανσελήνου στον Καρκίνο, που θα περάσει από τον 5ο Οίκο σας της Αγάπης και της δημιουργικότητας, θα αναπτερωθούν οι ελπίδες σας για εκπλήρωση όσων αναμένετε στο ρομαντικό πεδίο. Η ανάγκη σας για στοργή σηκώνει τόσα κύματα συναισθήματος, που μπορούν να διαπεράσουν τα τείχη της λογικής που χτίζετε για να προστατεύσετε τις αδυναμίες σας. Δώστε στους άλλους ένα κομμάτι από την καρδιά σας αντί για τις απόψεις σας…

www.astro-live.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο