Υλικά400 γρ. κάστανα πουρές χωρίς ζάχαρη ή βρασμένα και πολτοποιημένα κάστανα200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη240 γρ. άχνη ζάχαρη 2 αυγά40 γρ. γάλα φρέσκο200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τη φόρμα
ΕκτέλεσηΣτον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τον πουρέ κάστανου μαζί με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 20 x 10 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη (προαιρετικά).
TipΤο κέικ είναι υγρό στο εσωτερικό του λόγω του πουρέ κάστανου και έχει σκασίματα στην επιφάνεια.