Αθλητισμός

Παίρνει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο ο Όγκαστ!

Ο Ζακ Όγκαστ έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες για να πάρει το ελληνικό διαβατήριο στα χέρια του και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA η υπόθεση αναμένεται να έχει θετική έκβαση μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ – σέντερ της τουρκικής Ουσάκ Σπορτίφ, που το καλοκαίρι ήταν μέλος των Λος Άντζελες Λέικερς στο Summer League του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας, αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με τη φανέλα της Ουσάκ ο Όγκαστ αναδείχθηκε MVP της 11ης αγωνιστικής του μπασκετικού Champions League, αφού μέτρησε 31 πόντους και 14 ριμπάουντ απέναντι στην Ρόζα Ράντομ και το όνομά του ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Λίγο μετά την εμφάνισή του κόντρα στην πολωνική ομάδα, ο ταλαντούχος παίκτης που πέρασε τα κολεγιακά του χρόνια στο Notre Dame, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και ξεκαθάρισε πως: «Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα ήταν τιμή μου να εκπροσωπήσω την Εθνική ομάδα της Ελλάδας».

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως μέχρι το τέλος του Μαΐου η υπόθεση θα έχει θετική έκβαση, με τον παίκτη να αποκτά το ελληνικό διαβατήριο που θέλει. 

Οι διαδικασίες έχουν κινηθεί από την μητέρα του, που έχει ελληνικές ρίζες. Κι αυτό γιατί, πρέπει να πάρει πρώτα εκείνη το ελληνικό διαβατήριο στα χέρια της. Όταν γίνει αυτό, τότε το να εκδοθεί και εκείνο με το όνομα του Ζακ Όγκαστ θα αποτελεί θέμα… διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο συγκεκριμένος τρόπος αποτελεί την πιο γρήγορη λύση, ώστε να υπάρχει happy end στην υπόθεση και ο 24χρονος να έχει το ελληνικό διαβατήριο λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2017.

Στο NCAA με το Notre Dame ο Όγκαστ είχε 14 πόντους και 10,7 ριμπάουντ ανά ματς τη σεζόν 2015-2016, ενώ με τους Λέικερς στο Summer League του «μαγικού κόσμου» έκανε τέσσερις εμφανίσεις με μέσο όρο 5,2 πόντους και 4 ριμπάουντ. Στο Champions League της FIBA την τρέχουσα σεζόν (2016-2017) ο σέντερ ύψους 2,08μ. με τις ελληνικές ρίζες μετρά 13,1 πόντους και 8,5 ριμπάουντ σε 22′ στο παρκέ.

πηγή: sdna.gr