Αθλητισμός

Ντόμινο για τον Πασχαλάκη!

Πριν ένα χρόνο μια σειρά από γεγονότα έφεραν την ευκαιρία που πάντα έψαχνε. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν γνωστός από τα 17 του, αλλά έφτασε να πρωταγωνιστεί στα 28 του χρόνια!

Ντόμινο… Γνωστό παιχνίδι κατά το οποίο οι παίκτες στήνουν τα μαύρα πλακάκια όρθια το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνοντας το πρώτο, αρχίζουν και πέφτουν όλα τα υπόλοιπα. Όσο περισσότερα είναι τα πλακάκια, τόσο πιο εντυπωσιακό φαίνεται το αποτέλεσμα. Το παιδικό παιχνίδι, που για αρκετούς ενήλικες γίνεται από χόμπι ως επιστήμη, έχει συχνά εφαρμογή στο ποδόσφαιρο. Ντόμινο, όπως η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα τον Ιανουάριο του 2016. Ντόμινο, όπως η πολύ καλή εμφάνιση του Μάρκου Βελλίδη – παρά την ήττα των Ηπειρωτών – που τον έφερε στη Θεσσαλονίκη μερικές εβδομάδες αργότερα. Ντόμινο, όπως η απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη από τον ΠΑΣ για να καλύψει το κενό του Βελλίδη. Ντόμινο, όπως η χθεσινή του εμφάνιση στην Τούμπα. Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι;

Από την Πόλη έρχομαι…Σημειώστε δύο ονόματα. Χριστίνα Μπιλγκιχάν και Αλέξανδρος Νταβράνογλου. Οι καταβολές της μητέρας και του θείου και νονού του Πασχαλάκη είναι προφανείς. Από την Κωνσταντινούπολη και οι δύο και από τους Έλληνες της Πόλης που δεν έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους, φεύγοντας για την πατρίδα. Ο νονός του, μάλιστα, επέστρεψε στην Πόλη πριν μερικά χρόνια και έφτιαξε εκ νέου τη ζωή του εκεί. Εκεί, όπου λίγο έλειψε να φτιάξει και μια εντελώς διαφορετική καριέρα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Το 2007 ήταν ακόμα 17 ετών και έπαιζε/δεν έπαιζε στην Γ’ Εθνική με την Ηλιούπολη. Παρότι είχε μόνο τέσσερα χρόνια στο ποδόσφαιρο ήταν αποφασισμένος ότι αυτό είναι το μέλλον του και δούλευε σκληρά για να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Υπήρχε, όμως, κάτι που δεν επιδεχόταν βελτίωσης και ήταν αρκετά εντυπωσιακό ώστε να προσελκύσει δύο μεγάλες ομάδες. Την ΑΕΚ και τη Γαλατασαράι. Το δημοσίευμα είναι τυχαία μια μέρα πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, στις 27 Ιουλίου του 2007.

«Τα σωματικά προσόντα του νεαρού (σ.σ.: ύψος 1,97 μ.) κίνησαν το ενδιαφέρον του προπονητή της Γαλατά, Καρλ Χάινς Φέλτκαμπ, ο οποίος επιθυμεί να δοκιμάσει τον νεαρό για δέκα ημέρες στις προπονήσεις», έγραφαν τουρκικά μέσα και προσέθεταν πως σε περίπτωση που αποκτηθεί θα ενσωματωθεί στη δεύτερη ομάδα της Γαλατασαράι. Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ προέκυπτε από την ίδια πηγή, ενώ από την Ηλιούπολη διέψευδαν για αμφότερες τις περιπτώσεις. Έστω κι αν εκείνο το διάστημα ο Πασχαλάκης ήταν όντως στην Τουρκία. «Για κηδεία συγγενικού του προσώπου», ισχυρίζονταν οι άνθρωποι της ομάδας.

Η δοκιμή στην Τουρκία δεν πήγε όπως την ονειρευόταν. Ολόκληρη η καριέρα του δεν πήγαινε όπως την ονειρευόταν. Από το προάστιο της Αττικής βρέθηκε στην κοντινή Λιβαδειά και στα τέσσερα χρόνια συμβολαίου του με τον Λεβαδειακό έπαιξε σε ένα και μόνο παιχνίδι. Ήταν στις 30 Ιουλίου του 2011 ένας αγώνας μπαράζ της Β’ Εθνικής με αντίπαλο τον Διαγόρα Ρόδου. Ακολούθησε η Κύπρος. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μετακόμισε στο νησί της Αφροδίτης για λογαριασμό της ΠΑΕΕΚ για να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Γενάρη του 2014. Τότε, που θα άρχιζε μια (σχεδόν) κανονική καριέρα.

Ελευθερόπουλος, εισαγγελέας, Τσελιόπουλος!Το ντεμπούτο του στη Super League είναι από εκείνα που κανείς δε θέλει να θυμάται. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ξεκίνησε βασικός στις 2 Φεβρουαρίου του 2014 απέναντι στη Βέροια. Έμεινε για γήπεδο για οκτώ λεπτά, πριν παραχωρήσει πέναλτι και αποβληθεί από την αναμέτρηση. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παίξει σε τέσσερα ακόμα παιχνίδια και η στιγμή της καθιέρωσής του έμοιαζε να έχει έρθει στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου.

4η, 5η, 7η, και 10η αγωνιστική θα είναι βασικός κάτω από τα δοκάρια του Πανθρακικού, όμως η ήττα στο Στάδιο Καραϊσκάκη με 5-1 από τον Ολυμπιακό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του. Το παράδοξο ήταν πως είχε συμπεριληφθεί στους διακριθέντες του αγώνα και όπως θα προκύψει αργότερα τα πράγματα δε θα ήταν τόσο απλά… Το παιχνίδι θα κριθεί ύποπτο χειραγώγησης από την ειδική επιτροπή της UEFA και ο εισαγγελέας για ξεκινήσει έρευνα για τον παραγκωνισμό του Έλληνα γκολκίπερ. Θα τον καλέσει, μάλιστα, να καταθέσει ενόρκως, χωρίς εντέλει να προκύψει κάποιο πόρισμα από την έρευνα.

Εκείνο που θα προέκυπτε στην καριέρα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη ήταν ο πρώτος μέντοράς του. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα τον βοηθήσει να βελτιωθεί, να πιστέψει στις δυνατότητές του και θα τον καθιερώσει κάτω από τα δοκάρια του Πανθρακικού από τον Οκτώβριου του 2015 και μέχρι τον Δεκέμβριο. Λίγο καιρό μετά θα ξεκινήσει το domino effect. Ο ΠΑΟΚ θα ψάχνει τερματοφύλακα και θα εμπιστευτεί τον Μάρκο Βελλίδη, ο ΠΑΣ θα ψάχνει τον κατάλληλο άνθρωπο για να καλύψει τη θέση και στις 26 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει την απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

«Το να αγωνίζεσαι σε έναν τόσο ιστορικό Σύλλογο είναι μεγάλη χαρά και συνάμα μεγάλη ευθύνη. Είναι μια πρόκληση για μένα ο ΠΑΣ, μιας και οι προσδοκίες είναι υψηλές», θα πει στις δηλώσεις του ο Πασχαλάκης που αποκάλυψε εκ των προτέρων το μεγάλο μυστικό των Ιωαννίνων. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα δουλέψω με τον κ. Τσελιόπουλο, γιατί γνωρίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές τερματοφυλάκων».

Με τον Χρήστο Τσελιόπουλο, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων, από το 2011 θα δει την αξία του να ανεβαίνει. Όπως πριν από τον Πασχαλάκη είχε συμβεί με τον Φώτη Κηπουρό, τον Καρίμ Φεγκρούς, τον Μάρκο Βελλίδη και τον Κώστα Περιστερίδη. Ο τελευταίος είχε ιεραρχικά τον πρώτο λόγο, όταν αποχώρησε ο Βελλίδης για τον ΠΑΟΚ. Όταν, όμως, το καλοκαίρι έσπασε το μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού, ο Αλέξανδρος δεν προλάβαινε ούτε να αγχωθεί! Έπρεπε να είναι έτοιμος!

Και ήταν… Έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις στα ματς με την Οντ, ήταν θετικότατος απέναντι στην Άλκμααρ και πήρε προβάδισμα για τη θέση του βασικού. Το έχασε με την αποβολή του στη Λεωφόρο τον Σεπτέμβριο και το επανάκτησε μόλις πρόσφατα. Βασικός με τον Πανιώνιο, βασικός στην Τούμπα. Ήταν κι αυτό ένα ντόμινο…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο