Πολιτική

Μαξίμου για Κυπριακό: Παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο αν πράξει το ίδιο η Τουρκία

Το "μπαλάκι" στην Άγκυρα ρίχνει η ελληνική κυβέρνηση για τις συζητήσεις στη Γενεύη που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε μια προσπάθεια να μετατοπίσει την “καυτή πατάτα” της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν που είναι ακόμα εν αμφιβόλω εν όψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων για το Κυπριακό που ξεκινούν τη Δευτέρα στη Γενεύη, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως το κατά πόσο θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας θα κριθεί από τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, “η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός εργάζεται εντατικά και θα εργάζεται ως τις τελευταίες ώρες πριν τη διάσκεψη της Γενεύης ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά και να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο επίπεδο στη Γενεύη, σε περίπτωση που το ίδιο αποφασίσει η τουρκική πλευρά” κατέληξε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ακόμα πως η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα ξημερώματα του Σαββάτου σχετικά με τις διαβουλεύσεις στη Γενεύη οδήγηθηκε σε “αδιέξοδο”.