Αθλητισμός

Γιανίκ Μπολί για την επίθεση του ΠΑΟΚ (vid)

Ο ΠΑΟΚ αναζητά λύσεις για την επίθεσή του και πλην των ονομάτων που έχουν διαρρεύσει, υπάρχει ένα ακόμη που αν μη τι άλλο παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Ο λόγος για τον Γιανίκ Μπολί της Ρώσικης Ανζί, μία περίπτωση που αν μη τι άλλο έχει εξαιρετικά στοιχεία.

Πρόκειται για έναν καθαρό επιθετικό στα 28 του χρόνια, με ύψος 1,82 και σε επίπεδο χαρακτηριστικών διαφορετικό από αυτούς που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Ο Μπολί ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν και κατάφερε να παίξει σε αυτή μόλις δύο αγώνες. Από εκεί, πήγε δανεικός στη Χάβρη, όπου σε 13 αγώνες είχε μόλις μία ασίστ. Όλα αυτά στα 20 του χρόνια.

Από εκεί πήγε στη Νιμ όπου και έπαιξε μία σεζόν, σε 23 συμμετοχές, 4 γκολ και 1 ασίστ και κάπου εκεί άφησε τη Γαλλία για να πάει στη Βουλγάρικη Τσερνομόρετς. Σε μία σεζόν στη Βουλγαρία έκανε 21 συμμετοχές με 8 γκολ και 2 ασίστ και κάπου εκεί κέντρισε το ενδιαφέρον της Ουκρανικής Ζόρια. Σε αυτή έκανε και το ξεπέταγμά του, όταν με τη φανέλα της πέτυχε σε δύο χρόνια 31 γκολ, με αποτέλεσμα να τον αποκτήσει η Ανζί.

Πέρυσι με τους Ρώσους έκανε 12 γκολ, σε μία δύσκολη περίοδο για αυτούς, ενώ φέτος με τεράστια οικονομικά προβλήματα να ταλανίζουν την ομάδα, έκανε άλλα 2 σε 11 συμμετοχές.

Ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος, όμως τα προβλήματα της Ανζί μπορούνε να φέρουν την τιμή του σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, στην υπόθεση έχει εμπλακεί και ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ αλλά και της Ανζί, Γκέρμαν Τσιστιακόφ.

Η περίπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον και θα φανεί σύντομα αν ο ΠΑΟΚ θα καταλήξει σε αυτή ή σε κάποια άλλη από τις γνωστές.

πηγή: sdna.gr