Αθλητισμός

Πρόγραμμα 1ης αγωνιστικής: Να μπουν με το… δεξί Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ θέλουν να ξεκινήσουν με το... δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στο 2017 με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί.

​Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής που δεν είχε διεξαχθεί τον Αύγουστο συνεχίζεται σήμερα με το… κυρίως μενού. Ολυμπιακός και ΑΕΚ παίζουν στην έδρα τους με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό αντίστοιχα θέλοντας να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους μέσα στο 2017.

Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα (19:30) με νίκη διατηρεί τον «αέρα» που έχει αποκτήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Απουσίες πάντως υπάρχουν με τον τιμωρημένο Μιλιβόγεβιτς, τον Ντα Κόστα που λείπει στο Κόπα Άφρικα, τους τραυματίες Ελιουνούσι και Ελαμπντελαουί, αλλά και τους Τσόρι Ντομίνγκες και Πάρντο που μείνανε εκτός αποστολής από τον Πάουλο Μπέντο. Αντίθετα ο Πορτογάλος τεχνικός συμπεριέλαβε σε αυτήν μετά από πάρα πολύ καιρό για αγώνα πρωταθλήματος τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος ενδέχεται να ξεκινήσει και στο αρχικό σχήμα. Από την άλλη πλευρά για τον Αστέρα, που θέλει να αρχίσει να απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πήρε στην αποστολή και τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Εβγκέν Σελίν και Μιχάλη Μανιά.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό (17:15) ψάχνοντας την επιστροφή στις νίκες μετά και το τελευταίο εντός έδρας στραβοπάτημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα πριν από τις γιορτές. Ο Αραβίδης έμεινε εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας, ενώ ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν είναι ακόμα έτοιμος. Αϊντάρεβιτς και Βράνιες κλήθηκαν για πρώτη φορά στην αποστολή, με τον πρώτο μάλιστα να αναμένεται να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα του Ζοζέ Μοράις. Ο Παναιτωλικός πάει στο συγκεκριμένο ματς με αρκετές απουσίες καθώς ο Γιάννης Ματζουράκης δεν έχει στη διάθεσή του τους Ουάρντα, Καμαβουάκα, Τσοκάνη και Ροντρίγκες, με τους Αγρινιώτες να ευελπιστούν σε εμφάνιση ανάλογη με αυτήν που έκαναν απέναντι στον Ολυμπιακό πριν τη διακοπή.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στο νησί των Φαιάκων, όπου στις 15:00 η Κέρκυρα υποδέχεται τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι έχουν ξεχάσει τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές με τον Μιχάλη Γρηγορίου να έρχεται αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Οι Περιστεριώτες είδαν το πολύ καλό τους σερί να σταματάει απότομα μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και Πλατανιά και πάνε στην Κέρκυρα με σκοπό να κάνουν… restart. Ο Γιώργος Κορακάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ούμπιδες, ενώ πήρε στην αποστολή και αναμένεται να ξεκινήσει τους Κυριακίδη και Πλατέλλα, που πρόσφατα υπέγραψαν στον Ατρόμητο.

Τέλος στη Λάρισα, η ΑΕΛ υποδέχεται στις 17:15 τη Βέροια, ένα ματς πραγματικό «εξάποντο» στην ουρά της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι ενισχύθηκαν με αρκετές μεταγραφές και ο Σάκης Τσιώλης συμπεριέλαβε όλα τα νέα πρόσωπα στην αποστολή. Εκτός έμειναν οι Αβράαμ, Βαρέλα, Μασούρας και Λαμπρόπουλος. Στη Βέροια βγήκε αποστολή με το… ζόρι λόγω των αποχωρήσεων από το ρόστερ της ομάδας με τον Θωμά Γράφα να έχει αρκετά προβλήματα να διαχειριστεί.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League:

Κέρκυρα – Ατρόμητος (15:00 – NS2)

ΑΕΚ – Παναιτωλικός (17:15 – NS2)

ΑΕΛ – Βέροια (17:15 – NS3)

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (19:30 – NS1)

*Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς – Παναθηναϊκός

Πηγή: sdna.gr