Αθλητισμός

Μπάνβιτ – Άρης 95-94

Οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια στην πιο κρίσιμη φάση, το ματς του Άρη με την Μπάνβιτ πήγε στην παράταση και εκεί η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με απίστευτο buzzer beater (95-94), αν και επέστρεψε από το -8, 50" πριν από το τέλος.

Η ομάδα του Πρίφτη ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει μεγάλο «διπλό» που θα την έφερνε πολύ κοντά σε απευθείας πρόκριση στους «16», αλλά οι διαιτητές δεν έδωσαν καθαρό φάουλ στον Τσαϊρέλη και η Μπάνβιτ με «τρελό» τρόπο έστειλε το ματς στην παράταση, όπου το κέρδισε. Και εκεί όμως υπήρχε απίστευτο δράμα. Ο Άρης επέστρεψε από το 93-85, πέρασε μπροστά, αλλά ο Όρελικ τον «σκότωσε» με buzzer beater.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα κατάφεραν λοιπόν στην Τουρκία και, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της α’ φάση του Champions League, έχασε μεγάλο έδαφος για απευθείας πρόκριση στους «16». Συγκεκριμένα, έμειναν δύο νίκες πίσω από τους Τούρκους (7 έναντι 9) και πάρα πολύ δύσκολα θα τερματίσει είτε πρώτος είτε δεύτερος (σ.σ. οι πρώτοι και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι πάνε απευθείας στους «16»).

 Ο Άρης ήθελε να βρει ρυθμό από νωρίς, αλλά δυσκολευόταν. Το περιφερειακό παιχνίδι «έβγαινε», αλλά τα λάθη ήταν πολλά, ενώ ο Βίντμαρ αποτελούσε αξιόπιστη λύση για την Μπάνβιτ στη ρακέτα (13-6, στο 7′). Γιάνκοβιτς και Ζάρας έδωσαν «ανάσα» για το 15-12, αλλά οι Τούρκοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι με τους ψηλούς τους (21-16, στο 10′).

Τα λάθη συνεχίζονταν (10 στο 14′) και η Μπάνβιτ έφτασε σε διψήφια απόσταση με τον Κορκμάζ να έχει μπει στην εξίσωση (31-20, στο 14′). Ο Ντραγκίτσεβιτς το πήρε πάνω του και με συνεχόμενους πόντους «μάζεψε» την κατάσταση, μειώνοντας σε 33-30. Το σκηνικό δεν άργησε να αλλάξει ξανά. Οι Τούρκοι συνέχισαν να πηγαίνουν με μεγάλη συχνότητα στις βολές (19 έναντι 1 στο α’ ημίχρονο), ο Άρης έκανε κι άλλα λάθη και ο Κορκμάζ «έγραψε» το 43-32, πριν το ημίχρονο κλείσει με την ελληνική ομάδα στο -7 (45-38).

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ της Μπάνβιτ, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, και μείωσε με τον Τζένκινς σε 45-43. Το ματς είχε πλέον έρθει στα μέτρα των «κιτρινόμαυρων» και ο Καββαδάς ισοφάρισε σε 52-52. Με δύο δύσκολα τρίποντα οι Τούρκοι «ξεκόλλησαν» και μπήκαν με προβάδισμα (62-57) στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Με τρίποντο, ο Κάμινγκς μείωσε σε 66-62, ενώ ο Τζένκινς κατέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά με δύο καλάθια για το 67-66. Το ματς έγινε θρίλερ και ο Κάμινγκς ισοφάρισε σε 70-70, 4′ πριν από τη λήξη. Ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα με τρίποντο (73-75, στο 38′) και ο Άρης ενήργησε σωστά κάνοντας φάουλ στον εξαιρετικά άστοχο Βίντμαρ (3/12 βολές). H Mπάνβιτ έμοιαζε να τα έχει χαμένα και ο Άρης μπήκε με αβαντάζ πέντε πόντων (73-78) στα τελευταία 50″. Ο Κούλιγκ μείωσε, ο Ζάρας αστόχησε και ο Θίοντορ πήγε στις βολές 14″ πριν από τη λήξη γράφοντας το 77-78. Ο Τζένκινς απάντησε για το 77-80, ο Θίοντορ έχασε επίτηδες μία βολή (78-80) και ακολούθησε φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Άρη. Το τελευταίο σουτ ήταν για την Μπάνβιτ και ο Όρελικ ισοφάρισε σε 80-80 παίρνοντας και το φάουλ. Η βολή όμως ήταν άστοχη και το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Η Μπάνβιτ ήταν έτοιμη για εύκολη νίκη (93-85, 50″ πριν τη λήξη), ο Άρης έκανε επική ανατροπή και πέρασε μπροστά. Ωστόσο, ο Όρελικ ήταν ξανά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής γράφοντας το τελικό 95-94 με buzzer beater.

πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο