Αθλητισμός

Δεν τον έκανε… κουβάρι ο Γκάρι

O ΠΑΟΚ ήξερε ότι θα ερχόταν αργά ή γρήγορα πρόταση για τον Ροντρίγκες. Άφησε όμως το χρόνο να κυλήσει και τώρα το βρίσκει μπροστά του.

​Είχε δεν είχε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γίνει… κουβάρι (για να μην πω τίποτε άλλο) Πρωτοχρονιάτικα. Το ενδιαφέρον της Γαλατασαράι για την απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες, προκάλεσε αναστάτωση στον ασπρόμαυρο οργανισμό. Όχι αδικαιολόγητα με δεδομένο ότι ο Γκάρι είναι ένας από τρεις πολυτιμότερους παίκτες του Δικεφάλου από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου.

Η είδηση έγινε σε λίγες ώρες, πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων του Δικεφάλου. Και δεν είναι ευχάριστο ένα τέτοιο θέμα. Η πιθανή αποχώρηση του παίκτη με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον επιθετικό τομέα, δεν είναι ευχάριστο θέμα. Εκατοντάδες απόψεις καταγράφηκαν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Θα επιχειρήσω να βάλω τα πράγματα σε μια λογική σειρά, υιοθετώντας την θεωρία λειτουργίας του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Καλώς ή κακώς (δεν έχει και μεγάλη σημασία), το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε χρηματιστήριο. Όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται. Το θέμα είναι να αγοράσεις και να πουλήσει στη σωστή τιμή. Δεν μπορούμε λοιπόν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, να κατηγορούμε τους Τούρκους γιατί έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του παίκτη.

Δεν μπορούμε επίσης να κατηγορούμε τον Ροντρίγκες γιατί αποφάσισε να πάει στην Γαλατά. Ο παίκτης θεωρεί ότι η προσφορά του 1.200.000 ευρώ ετησίως είναι ευκαιρία για την καριέρα του. Γούστο του και καπέλο του. Το θέμα είναι πως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ. Ποιο τρόπο επιλέγει για να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Γιατί στο φινάλε όλα είναι θέμα διαχείρισης.

Τομέας στον οποίο ο ΠΑΟΚ πάσχει σε ότι αφορά το αγωνιστικό τμήμα. Μπορεί σε όλους τους τομείς να έχει αριστεύσει τα τελευταία χρόνια, αλλά στον τομέα του αγωνιστικού (που αποτελεί και την βιτρίνα της ομάδας) αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που ξενερώνουν τον κόσμο.

Οι μυημένοι στα ποδοσφαιρικά, γνώριζαν μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα στην Ιταλία, ότι ήταν θέμα χρόνου ο Γκάρι να δεχθεί προτάσεις που θα τον αναγκάσουν να σκεφτεί σοβαρά την επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ήταν θέμα χρόνου να προκύψει ενδιαφέρον για τον νεαρό που παράλληλα πραγματοποιούσε πολύ καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δυο δρόμους μπορούσε να ακολουθήσει ο Δικέφαλος για να μην βρεθεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Να προχωρήσει σε μια γενναία αύξηση των αποδοχών του παίκτη με ταυτόχρονη επέκταση της διάρκειας του συμβολαίου του ή να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του για μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Δεν έγινε τίποτα από τα δυο. Ο ΠΑΟΚ άφησε τον χρόνο να κυλήσει χωρίς να τον εκμεταλλευτεί και τώρα βρίσκεται μπροστά στο πρόβλημα. Τον παίκτη που θα αναζητήσει τώρα ο Δικέφαλος για να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την πιθανή αποχώρηση του Γκάρι, θα τον πληρώσει πολύ ακριβά. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Για να ξεφύγεις από τα… ζόρια, πρέπει να πληρώσεις.

Ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί τώρα να πληρώσει ακριβά για να καλύψει το κενό του Γκάρι. Ας είχε φροντίσει να… μαγειρέψει πριν πεινάσει, ούτε ακριβά θα πλήρωνε, ούτε τον κόσμο θα ξενέρωνε. 

Ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί τώρα να πληρώσει ακριβά για να καλύψει το κενό του Γκάρι. Αν είχε φροντίσει να… μαγειρέψει πριν πεινάσει, ούτε ακριβά θα πλήρωνε, ούτε τον κόσμο θα ξενέρωνε. Αυτή η φιλοσοφία πρέπει να υιοθετηθεί, προκειμένου να μην ξαναβρεθεί η ομάδα στην ίδια θέση.

Έστω και τώρα, είναι υποχρέωση του Μίχελ να κινηθεί με ταχύτητα για να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Εκτός από παίκτη στα άκρα, ο Δικέφαλος χρειάζεται επιθετικό και χαφ. Όχι της σειράς. Όχι μέτριους. Όχι άψητους που θα γίνουν παίκτες στην Τούμπα. Η ομάδα έχει ανάγκη από την προσθήκη τριών έτοιμων παικτών (δεν είναι δική μου δουλειά που θα τους βρει και πόσο θα τους πληρώσει), που θα ανεβάσουν το επίπεδο της με την ποιότητα και την εμπειρία τους.

Υ. Γ. Μέσα σ΄ όλα ο ΠΑΟΚ δίνει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Λιβαδειά. Ο Ιβιτς καλείται να διαχειριστεί την απουσία του Ροντρίγκες και φυσικά την δυναμική που είναι δεδομένο ότι θα δείξει ο αντίπαλος που «καίγεται» για βαθμούς. Οι λύσεις που έχει η τεχνική ηγεσία στη διάθεση της, είναι δυο. Να χρησιμοποιήσει τον Μυστακίδη στη θέση του Γκάρι με τον Μπίσασβαρ στο χώρο της μεσαίας γραμμής πίσω από τον Αθανασιάδη. Η δεύτερη περίπτωση είναι να χρησιμοποιήσει τον Ολλανδό στα άκρα (αγωνίστηκε στην Τουρκία στην συγκεκριμένη θέση) και τον Πέλκα στα χαφ. Όποια λύση κι αν επιλέξει, θέλω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απόψε στην Βοιωτία.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο