Αθλητισμός

Βαλένθια – Θέλτα 1-4

Λαϊκά δικαστήρια στο «Μεστάγια» για μία ακόμα τραγική εμφάνιση της Βαλένθια που συνετρίβη από την Θέλτα με 1-4 και αποχαιρέτισε και το κύπελλο.

Πριν από το ματς περίπου 2000 οπαδοί της Βαλένθια διαδήλωσαν με συνθήματα έξω από το γήπεδο κατά του ιδιοκτήτη της ομάδας Πίτερ Λιμ που πάει την ομάδα από το κακό στο χειρότερο. Εντός γηπέδου τα ίδια χάλια και ακόμα χειρότερα. Οι «νυχτερίδες» διαλύθηκαν από την Θέλτα με 1-4 στο πρώτο ματς για τους «16» του ισπανικού κυπέλλου και ουσιαστικά αποχαιρέτισαν την διοργάνωση.

Η ακέφαλη μετά την παραίτηση Πραντέλι, Βαλένθια άντεξε μόλις 120 δευτερόλεπτα! Τόσα χρειάστηκε ο Ιάγκο Ασπάς για να ανοίξει το σκορ από την λευκή βούλα κι αυτό που ακολούθησε ήταν ένα πάρτι για την ομάδα του Βίγκο. Δύο γκολ από Μπονγκοντά (14’) και Βας (19’) έφεραν βροχή από αποδοκιμασίες στο γήπεδο (0-3), με την Θέλτα να κατεβάζει ταχύτητα.

Ο Ντάνι Παρέχο μείωσε με πέναλτι σε 1-3 (58’), όμως η Θέλτα είπε την τελευταία κουβέντα με τον Γκουϊντέτι (75’) στο εντυπωσιακό 1-4. Μαζί με την Θέλτα στην επόμενη φάση θα ακολουθήσει λογικά και η Εϊμπάρ, με τους Βάσκους να περνάνε εντυπωσιακά από από την έδρα της Οσασούνα (0-3) χάρη σε γκολ από Νάνο (28’), Μπεμπέ (75’) και Αντριάν Μοράλες (90’) και να συνεχίζουν στον ίδιο εκπληκτικό ρυθμό.

πηγή:  sdna.gr