Χάκερ πήραν τον έλεγχο του λογαριασμού της Sony Music Entertainment στο Twitter και δημοσίευσαν ψευδείς ανακοινώσεις περί θανάτου της διάσημης ποπ τραγουδίστριας, Μπρίτνεϊ Σπίαρς.
Η Sony Music αναφέρει σε μια σύντομη ανακοίνωση πως ο λογαριασμός της στα social media παραβιάστηκε, αλλά πως η κατάσταση «έχει αποκατασταθεί». Επίσης, ζητήθηκε συγγνώμη από τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς και τους φαν της για οποιαδήποτε σύγχυση μπορεί να προκλήθηκε.
Εκπρόσωπος της Sony αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια, ενώ, όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωπος του Twitter δεν απάντησε σε σχετικά email. Ο μάνατζερ της Σπίαρς, Άνταμ Λέμπερ, διαβεβαίωσε, μιλώντας στο CNN, πως η 35χρονη σταρ είναι καλά στην υγεία της.
Στο πρώτο από μια σειρά ψευδών tweets τη Δευτέρα, στον λογαριασμό Sony Music Global δημοσιεύτηκε ένα σύντομο μήνυμα που έγραφε «RIP @britneyspears» και «#RIPBritney 1981-2016», μαζί με ένα δακρυσμένο emoji, όπως ανέφεραν το Variety και το Billboard. Τα ψευδή tweets σύντομα διεγράφησαν. Όπως αναφέρει το BBC, μετά τη δημοσίευση των tweets μια ομάδα ονόματι OurMine φαίνεται να απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό της Sony Music και να υπέδειξε την παραβίαση ασφαλείας. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ευθύνεται επίσης για το περιστατικό.
Σημειώνεται ότι φέρεται να χακαρίστηκε και ο λογαριασμός του Μπομπ Ντίλαν, καθώς σε αυτόν ανέβηκε tweet «Rest in peace @britneyspears» περίπου ταυτόχρονα με τα ψευδή tweets της Sony.
Υπενθυμίζεται πως άλλη μονάδα της Sony, η Sony Pictures Entertainment, έπεσε θύμα μιας πολύ μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης τον Νοέμβριο του 2014, για την οποία το FBI κατέληξε στο συμπέρασμα πως ευθύνεται η Βόρεια Κορέα. Η συγκεκριμένη επίθεση έλαβε χώρα έναν μήνα πριν η Sony Pictures κυκλοφορήσει την ταινία «The Interview», σχετικά με δύο δημοσιογράφους που στρατολογούνται από τη CIA για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η ομάδα OurMine φέρεται να χάκαρε και τους λογαριασμούς στο Twitter των Netflix US και Marvel Entertainment λίγες ημέρες πριν, καθώς και να συνδέεται με την παραβίαση λογαριασμών κορυφαίων στελεχών του κόσμου της τεχνολογίας, περιλαμβανομένων των Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Facebook) και Σούνταρ Πιτσάι (Google).