Γεύση

Βασιλόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη

Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.

Τι χρειαζόμαστε:

250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά επίσης σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό

ξύσμα πορτοκαλιού

3 βανίλιες

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

500γρ φαρίνα

1 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια τριμμένα

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά (να ασπρίσουν).Μετά προσθέτουμε ένα – ένα τα υλικά χτυπώντας ταυτόχρονα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για περίπου 1 ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμαΗ συνταγή δοκιμάστηκε και με διαφορετικά άλευρα, αλλά δεν βγήκε τόσο πετυχημένη. Θέλει φαρίνα που φουσκώνει μόνο της.