Τι χρειαζόμαστε:
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά επίσης σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό
ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
500γρ φαρίνα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια τριμμένα
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά (να ασπρίσουν).Μετά προσθέτουμε ένα – ένα τα υλικά χτυπώντας ταυτόχρονα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμαΗ συνταγή δοκιμάστηκε και με διαφορετικά άλευρα, αλλά δεν βγήκε τόσο πετυχημένη. Θέλει φαρίνα που φουσκώνει μόνο της.