Πολιτική

Κυριάκος: Μόνο ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές

Ετοιμάζει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Μητσοτάκης, τι σκέφτονται στην Πειραιώς για το ενδεχόμενο της λίστας σε περίπτωση εκλογών πριν από το 18μηνο. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου στο www.pagenews.gr

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα τις αποφάσεις τις και είτε να κλείσει την αξιολόγηση άμεσα είτε να προχωρήσει σε εκλογές , απευθύνει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης , ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επιστροφής του εφιάλτη που έζησε η χώρα το καλοκαίρι του 2015. 

Σε συνομιλία που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ της άμεσης προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία και σημείωσε πως “ο μόνος που φοβάται τις εκλογές είναι ο κ. Τσίπρας”. “Δεν είδα καμία ανησυχία στην Ευρώπη για το ενδεχόμενο αυτό “, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για τις κάλπες. Επίσης, “σκότωσε” κάθε σενάρια περί συγκυβέρνησης με το. ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να μείνει στην εξουσία με τις ψήφους της ΝΔ.

Φάνηκε μάλιστα να έχει προετοιμάσει και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ , αναφέροντας ότι κανείς εκ των νυν βουλευτών δεν θα πρέπει να ανησυχεί σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν με λίστα , αλλά διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση ως προς τους επιλαχόντες. “Θα δείτε ανανεωμένα τα ψηφοδέλτια μας σε κάθε περίπτωση “, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως και ο ίδιος θα φρόντιζε να κάνει μια δίκαιη κατανομή του πλεονάσματος , αλλά σε συνεννόηση με τους εταίρους της χώρας, ακριβώς για να αποφεύγονται τα προβλήματα που όλοι παρακολουθούμε σήμερα. Τέλος , αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τον κ. Σόιμπλε ( τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου ανακάλεσε μετά το θόρυβο που ξέσπασε ) ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα ήταν καλό αν αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί.