Αθλητισμός

Πάρε δυο (και άλλους δυο)

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του δυο και άλλα δυο λογάκια ενίσχυσης και διασφάλισης.

​Μετά και το ματς με τα Χανιά όπου μας βγήκε η ψυχή για να πετύχει η ομάδα την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της και να κλείσει καλά η χρονιά και πριν φύγει το 2016 μπορούμε να γράψουμε δυο απλά πραγματάκια για το ποδόσφαιρο και άλλα δυο για το μπάσκετ.

Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και μεγάλες αναλύσεις. Ο ΑΡΗΣ πρέπει άμεσα να αποκτήσει ένα αμυντικό χαφ και ένα στόπερ στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο. Μέχρι τώρα η ομάδα έχει παίζει 10 επίσημα παιχνίδια. Έχει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. 1 νίκη και 2 ισοπαλίες στο κύπελλο που της έδωσαν και την πρόκριση. Έχει μία παραγωγικότατη επίθεση καθώς βρήκε δίχτυα 16 φορές στο πρωτάθλημα που είναι και η καλύτερη της κατηγορίας (έχει και άλλα 6 στο κύπελλο) και μία κάτι παραπάνω από προβληματική μεσοαμυντική γραμμή. Ο ΑΡΗΣ έχει το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας, έχει παίκτες στον πάγκο του μεσοεπιθετικά που θα έπαιζαν βασικοί στην Λίγκα, αλλά πρέπει να βρει τον τρόπο να διορθώσει τον άστοχο σχεδιασμό του καλοκαιριού στα χαφ και στα στόπερ. Πήγε να το σώσει τον Σεπτέμβρη με Μπουγκέρα, αλλά τα αποτελέσματα είναι γνωστά, ενώ στην θέση του αμυντικού χαφ με τον Αντρέου απέτυχε παταγωδώς.

Είναι ξεκάθαρο και ο Νίκος Αναστόπουλος το έχει επισημάνει με κάθε τρόπο στην διοίκηση ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει έναν αμυντικό χαφ και έναν στόπερ 100%. Ίσως και μία τρίτη κίνηση, αλλά πρώτιστα αυτές τις δυο. Αμυντικό χαφ και στόπερ. Με την απόκτηση δυο καλών παικτών για τα δεδομένα της κατηγορίας, ο ΑΡΗΣ θα κλείσει τρύπες που προκύπτουν σε όλα τα ματς και με δεδομένη την καλή μεσοεπιθετική του λειτουργία και την τεράστια ποιότητα μπροστά, τότε θα διασφαλίσει την άνοδο. Αν δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει με την φωτιά και να θέτει υπό αμφισβήτηση την άνοδο τότε πρέπει να κινηθεί άμεσα.

Δυο κινήσεις στην μπάλα και άλλες δυο στο μπάσκετ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για μένα να ακούω και να διαβάζω ότι μετά την φυγή Μαρμπλ (επιτέλους έφυγε και ΔΥΣΤΥΧΩΣ το blog δικαιώθηκε απόλυτα σε όσα ανέφερε για τον συγκεκριμένο όταν ακόμα ορισμένοι τον αποκαλούσαν NBAer) θα πάμε καλύτερα χωρίς να πάρουμε παίκτες. Προσέξτε χωρίς τον Μαρμπλ σίγουρα θα πάμε καλύτερα αφού ο συγκεκριμένος αντί να προσφέρει δημιουργούσε προβλήματα. Είναι όμως δυνατόν ο ΑΡΗΣ να έχει το δικαίωμα από 1η Γενάρη να πάρει ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ και να προσπαθούν ορισμένοι να με πείσουν ότι δεν πρέπει για να μην χαλάσω την χημεία;

Πέρσι τις ίδιες ασυναρτησίες με τον Τσούπκοβιτς και φέτος δηλαδή όλοι θα παίζουν με δυο Αμερικανούς παραπάνω και ο ΑΡΗΣ όχι; Δεν έχει η ομάδα αδυναμίες; Δεν έχει προβλήματα; Με ήττες από Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ και άνετο πέρασμα ΟΣΦΠ, ΠΑΟ στην Ελλάδα. Έχοντας χάσει από τους… Φραπελάινερς και την… Νίμπουργκ στην Ευρώπη ή την Μονακό μέσα στο Παλέ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ;

Η ομάδα παίζει ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ με την ΑΕΚ στις 14 Ιανουαρίου και ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ Αμερικανούς και η δικαιολογία για να μην τους πάρω είναι ότι θα είμαι καλύτερα χωρίς αυτούς; Αν είναι δυνατόν. Μπορώ να σεβαστώ αυτό που είπε ο Λάσκαρης ότι δεν έχει νόημα ενίσχυσης αν ξέρω ότι θα έρθουν να με σφάξουν ξανά ή να σεβαστώ ότι παιδιά το μπάτζετ φέτος είναι στο 1.3εκ ευρώ και πληρώνω και τα χρέη που δημιούργησαν άλλοι, οπότε δεν θα πάρω ξένο. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΩ.

Δεν μπορώ να ακούω όμως ότι δεν θα πάρω δυο ξένους γιατί θα είμαι καλύτερη ομάδα και ότι ο Γιάνκοβιτς αντικατέστησε τον Μαρμπλ. Η ομάδα ΦΩΝΑΖΕΙ για ενίσχυση ειδικά την στιγμή που έχει μπροστά της την πρόκληση του κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα είτε έτσι είτε αλλιώς θα είναι στην τετράδα, με δυο καλούς Αμερικανούς όμως θα μπορέσει να διεκδικήσει τον 22ο τίτλο. Αναμένω τις τοποθετήσεις του κόουτς την Δευτέρα μετά το ματς με το Λαύριο για να το ξεκαθαρίσει προς πάσα κατευθυνση…

ΥΓ1 Ο ένας πρέπει να είναι άσος.

ΥΓ2 Αν σκοράρει η ομάδα σου στο 90 διαβάζεις ότι στο 90 δεν φτιάχνονται ματς. Αν σκοράρει ο ΑΡΗΣ έδωσε πάσα ο Ζορό! Ξύδι παιδιά. Τέτοιες τηλεθεάσεις είχε να δει η ΕΡΤ3 πολλά χρόνια. Άντε ξεκουραστείτε τώρα και τη νέα χρονιά 4 του μήνα ντυθείτε…Καλλιθέα.

ΥΓ3 Δυο ακόμα πέναλτι που δεν δόθηκαν στον ΑΡΗ στο ματς με τα Χανιά την ίδια στιγμή που οι προπαγανδιστές γράφουν οφσάιντ το ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥ.

ΥΓ4 Μια που έγραψα Τάτος, να σημειώσω ότι είναι για… φτύσιμο ο τύπος που έχει δημιουργήσει ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥ ΣΤΟ FB και έγραψε όσα έγραψε για την επίσκεψη της ομάδας στο ΑΧΕΠΑ. Πραγματικά πόσο… άρρωστος μπορεί να εισαι για να “παίζεις” με τον ανθρώπινο πόνο μικρών παιδιών και των οικογενειών τους;

ΥΓ5 Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά ειδικά και επί προσωπικού σε πατέρα, γιο, κόρη, αδερφό, μπατζανάκισα, ανηψιά, αλλά και την πεθερά!!!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο