Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός και ο πρωταθλητής χειμώνα…

Το πρώτο ματς του νέου έτους για τον Ολυμπιακό, είναι εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, ματς που είχε αναβληθεί στο ξεκίνημα της σεζόν λόγω της απόφασης Κοντονή για αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος.

​Οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού απολαμβάνουν την οκταήμερη άδεια τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων και “γεμίζουν τις μπαταρίες” ενόψει της επανέναρξης των υποχρεώσεων της ομάδας του λιμανιού. 

Οι “ερυθρόλευκοι” θα επιστρέψουν στου Ρέντη την Τρίτη το απόγευμα ξεκινώντας έτσι προπονήσεις για ένα διάστημα που θα έχει πολλά και δύσκολα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. 

Οι Πειραιώτες θα δώσουν μια σειρά από “απαιτητικά” ματς τον Γενάρη ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως στα μέσα Φλεβάρη είναι και το πρώτο παιχνίδι με την Οσμάνλισπορ για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. 

Το πρώτο ματς του νέου έτους για τον Ολυμπιακό, είναι εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, ματς που είχε αναβληθεί στο ξεκίνημα της σεζόν λόγω της απόφασης Κοντονή για αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τους Πειραιώτες, καθώς αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τους Αρκάδες θα είναι ο πρωταθλητής χειμώνα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της σούπερ λίγκα (εκτός με Ξάνθη και Πλατανιά τα ματς για τους πειραιώτες). 

Το στατιστικό στοιχείο λοιπόν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πρωταθλητές χειμώνα 19 φορές και κατέκτησαν τον τίτλο στο φινάλε της σεζόν τις 18! 

Αν μη τι άλλο μια εντυπωσιακή επίδοση των “ερυθρόλευκων” που…λέει πολλά και για τη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Πειραιά να έχει αυτή τη στιγμή εννιά βαθμούς διαφορά από Παναθηναϊκό και Ξάνθη, έντεκα από την ΑΕΚ και 14 από τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι απ’ τη σεζόν 1979-1980 και μετά υπάρχουν μόλις έξι σεζόν που ο πρωταθλητής στο φινάλε της χρονιάς δεν είχε κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. 

Η ομάδα που έχει κάνει και σ’ αυτή την κατηγορία τις περισσότερες ανατροπές είναι ο Ολυμπιακός με τέσσερις, ενώ δύο φορές το έχουν καταφέρει οι “πράσινοι”. Οι “ερυθρόλευκοι” λοιπόν θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη το 2017, αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης στο “Καραϊσκάκη” αλλά όπως προαναφέραμε έχουν έναν επιπλέον λόγο να επιθυμούν την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Πηγή: sport-fm.gr