Αθλητισμός

Αυτό είναι το “deal” της μεταγραφής του Κουρμπέλη

Φιξ ποσό της τάξεως των 500 χιλ. ευρώ, μέσω δόσεων, ποσοστό μεταπώλησης 40%, αλλά και επιπλέον 200 χιλ. ευρώ στην περίπτωση που ο Κουρμπέλης πιάσει συγκεκριμένα αριθμό συμμετοχών και όλα τα μπόνους στόχων.

​Η είδηση της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης για τη μεταγραφή του Δημήτρη Κουρμπέλη, έφερε στο “φως” τη δημοσιότητας διάφορα ποσά και αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών που εμπλέκονται εμμέσως με το συγκεκριμένο “deal”. Το SDNA έψαξε το θέμα και οι πληροφορίες που προέκυψαν όσον αφορά στους όρους της συμφωνίας αναφέρουν τα εξής:

Α)Ο Παναθηναϊκός θα δώσει ως φιξ ποσό 500 χιλ. ευρώ στον Αστέρα Τρίπολης για τη μεταγραφή του Κουρμπέλη, τα περισσότερα εκ των οποίων σε δόσεις με ορίζοντα τριετίας. Β)Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε ο σύλλογος της Τρίπολης σε ενδεχόμενη μεταγραφή του Κουρμπέλη είναι της τάξεως του 40% και μάλιστα το ύψος του ποσοστού αποτέλεσε το τελευταίο αντικείμενο διαπραγμάτευσης πριν κλείσει οριστικά η μεταγραφή. Γ)Το μάξιμουμ ποσό που μπορεί να φτάσει η μεταγραφή του Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό αντιστοιχεί σε 700 χιλ. ευρώ. Για να προκύψει ωστόσο το συγκεκριμένο “ταβάνι” θα πρέπει ο 23χρονος Ελληνας αμυντικός μέσος να πιάσει συγκεκριμένο αριθμών αγώνων σε κάθε μία από τις τέσσερις σεζόν του στον Παναθηναϊκό αλλά και να επιτευχθούν συγκεκριμένα μπόνους στόχων της ομάδας στις διοργανώσεις όπου συμμετέχει.

Πηγή: sdna.gr