Video

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει τον δολοφόνο να ρίχνει τη χαριστική βολή στον Καρλόφ

Tο συγκλονιστικό βίντεο τραβήχτηκε, την ώρα που όσοι βρίσκονταν μέσα στην γκαλερί, προσπαθούσαν να διαφύγουν σε κατάσταση πανικού.

Σοκάρει το νέο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, το οποίο έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Cumhuriyet.

Στο στιγμιότυπο, το οποίο κόβει την ανάσα, ο δολοφόνος του Καρλόφ, ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο 22χρονος Τούρκος αστυνομικός, φαίνεται να ρίχνει τη χαριστική στον Ρώσο πρέσβη, ο οποίος έχει ήδη δεχτεί πολλές σφαίρες στην πλάτη και κείτεται αιμόφυρτος.

Σημειώνεται ότι το συγκλονιστικό βίντεο τραβήχτηκε, την ώρα που όσοι βρίσκονταν μέσα στην γκαλερί, προσπαθούσαν να διαφύγουν σε κατάσταση πανικού.

Επισημαίνεται ότι το μέτωπο Φατέχ αλ Ισλάμ (πρώην γνωστό ως μέτωπο Αλ Νούσρα),οργάνωση “παρακλάδι” του ISIS, ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ από τον 22χρονο Τούρκο αστυνομικό, Αλντιντάς, με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα την Τετάρτη.

Οι τρομοκράτες της οργάνωσης συμμετέχουν ενεργά στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, στην πλευρά των αντικαθεστωτικών που μάχονται τον κυβερνητικό στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, o Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς βρισκόταν σε υπηρεσία σε οκτώ εκδηλώσεις, στις οποίες είχε παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, από τον Ιούλιο (μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα) κι έπειτα.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αμπντουλκαντίρ Σελβί, γνωστός για τις επαφές του με την κυβερνώσα ελίτ, στις εκδηλώσεις αυτές ο Αλτιντάς ανήκε στη δεύτερη γραμμή ασφαλείας του Ερντογάν μετά την προσωπική φρουρά των σωματοφυλάκων του.