Πολιτική

Τσίπρας: Όχι άλλα μέτρα μετά τα μέσα του 2018

Όπως επεσήμανε, "η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν".

Τέλος και ορίζοντας αυτής της συμφωνίας είναι, το αργότερο, τα μέσα του 2018. Από εκεί και πέρα, και θέλω σε κάθε περίπτωση να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και μέτρα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Ηράκλειο Κρήτης όπου βρίσκεται. 

Όπως επεσήμανε, είναι “ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν”.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η ανεργία αργά αλλά σταθερά μειώνεται και όπως είπε, με πλεόνασμα 1.1% αντί για τον “κόφτη” ενεργοποιείται ο “δότης” κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να χορηγήσουμε την 13η σύνταξη.

Παράλληλα, αναφερόμενος με μια δόση ειρωνείας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε:

“Εχω ένα καλό και ένα κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου , το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί”.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλλον αυτού του κόσμου, μπορούν να το διασφαλίσουν μόνο η δημοκρατία, η ανεκτικότητα, η προσήλωση στην ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. 

“Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να εδραιώσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στις σύγχρονες κοινωνίες”, είπε.

​Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στον ΔΟΛ.     

“Σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με «αέρα», όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια”, τόνισε και προσέθεσε: 

“Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια «φούσκα» και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους”.