Ελλάδα

Απελπισμένοι οι πρόσφυγες στη Σούδα χωρίς ρεύμα και νερό

Ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πρόσφυγες στον καταυλισμό της Σούδας, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες.

Οι μετανάστες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 10 μέρες, την ώρα που το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ πριν από 6 μέρες κόπηκε και η παροχή νερού στον καταυλισμό. Η ενημέρωση και η βοήθεια από το κράτος είναι ανύπαρκτη και οι πρόσφυγες παρακαλούν τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να τους βοηθήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταδίδει το politischios.gr, νωρίς το πρωί της Δευτέρας δεκάδες πρόσφυγες ξεκίνησαν απεργία πείνας, ενώ επίκειται διαμαρτυρία και στη ΒΙ.ΑΛ. εντός της ημέρας.

Τον καταυλισμό έχουν περικυκλώσει αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για εκδήλωση νέων, βίαιων αντιδράσεων από τους οργισμένους μετανάστες.

Την ίδια δε ώρα, οι πρόσφυγες στον καταυλισμό της Σούδας καταγγέλλουν κακής ποιότητας φαγητό, τονίζοντας ότι πολλοί εξ΄αυτών έχουν αρρωστήσει.

Δεν είναι λίγα δε τα προσφυγόπουλα, που ασθενούν, ενώ επικρατεί παγωνιά στην περιοχή. 

Οι πρόσφυγες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν το κρύο, φθάνοντας μέχρι το σημείο να κατασκευάσουν μόνοι τους αυτοσχέδιες σόμπες με ρεύμα που παίρνουν από τους ηλιακούς φορτιστές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, θέτοντας σε κίνδυνο της ζωή τους.