Οικονομία

“Γατάκι” το ΔΝΤ λέει ο Τσακαλώτος

Την απογοήτευση από τις καθυστερήσεις στη λύση του ελληνικού προβλήματος, τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ακροατήριο για να “κράξει” το ΔΝΤ βρήκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του ιδρύματος “Ρόζα Λούξενμπουργκ” του κόμματος της αριστεράς (Linke) στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε έντονη επίθεση στο Ταμείο για τη στάση που κρατά απέναντι στην Ελλάδα, λέγοντας πως παραπέμπει σε “γατάκι” και όχι σε “λιοντάρι”.  Μάλιστα, η εν λόγω αναφορά του κ. Τσακαλώτου έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία με το Spiegel να “πατά” πάνω στην ατάκα του υπουργού για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ακόμα ότι “υπάρχει ανάγκη να υπάρξει μία ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα των πιστωτών και του ελληνικού λαού”, ενώ εκτίμησε ότι η ευημερία της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαρτάται από τη συμμετοχή των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων στην ανάπτυξη.

Χαιρετίζοντας την πρόοδο στην εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί για τρίτο συνεχές τρίμηνο, ενώ εξήρε και τις επιδόσεις στο “μέτωπο» των εσόδων, δηλώντας χαρακτηριστικά πως «ξεπεράσαμε τους στόχους”.