Αθλητισμός

Πριν τον Παναθηναϊκό, είχαν περάσει και τα Χανιά με χειρότερη διαφορά τερμάτων

Μπορεί στον Παναθηναϊκό να υπήρχε άγνοια μέχρι την τελευταία στιγμή για τον κανονισμό που τον έστελνε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αλλά και πέρυσι ο ΑΟ Χανιά είχε προκριθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στους «16».

​Οι «πράσινοι» μετέβησαν χθες στη Ριζούπολη θεωρώντας ότι εκτός από τη δεδομένη νίκη τους επί του Απόλλωνα, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ηρακλή, θα έπρεπε να υπερκαλύψουν και τη διαφορά των τριών τερμάτων των οποίων υστερούσαν (ο Γηραιός είχε κερδίσει με 3-0 τον Απόλλωνα). 

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν ισχύει, καθώς ο κανονισμός των ισοβαθμιών στους ομίλους του Κυπέλλου αναφέρει ότι μετά τα μεταξύ τους παιχνίδια (Παναθηναϊκός και Ηρακλής είχαν έρθει ισόπαλοι), δεύτερο κριτήριο ήταν η καλύτερη επίθεση. Κι από τη στιγμή που το Τριφύλλι είχε ήδη βάλει τέσσερα γκολ στην Ελαφρά Ταξιαρχία και μετρούσε πέντε τέρματα έναντι τεσσάρων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, περνούσε εκείνο στην επόμενη φάση. 

Αυτό ωστόσο ήταν κάτι που έδειχναν να μη γνωρίζουν οι παίκτες μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν κι ενημέρωσε ο Στιλ τους συμπαίκτες του, μετά από επισήμανση του πάγκου. Κι όλα αυτά βέβαια ενώ και πέρυσι συνέβη το ίδιο ακριβώς σκηνικό στους ομίλους του Κυπέλλου με τον ΑΟ Χανιά και τον Πανθρακικό. 

Οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες στο μεταξύ τους ματς, στο τέλος είχαν πάρει από τέσσερις βαθμούς, αλλά στην επόμενη φάση προκρίθηκαν οι Κρητικοί κι ας ήταν στο -3 στα γκολ έναντι -1 της ακριτικής ομάδας, ήτοι υπολείπονταν δύο τερμάτων. Οι Χανιώτες εξάλλου είχαν πετύχει έξι γκολ, ενώ ο Πανθρακικός τα μισά κι έτσι πήραν την πρόκριση για τους “16” της διοργάνωσης. 

Τη σχετική… παραφωνία μάλιστα στον κανονισμό είχε επισημάνει σε άρθρο του ο Αλέξης Σπυρόπουλος, καυτηριάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός, παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έφτασε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Απόλλωνα για να μάθει ότι του αρκούσε η απλή νίκη όπως είχε εξελιχθεί το ματς (με δεδομένη την ήττα του Ηρακλή από τον ΟΦΗ).

Πηγή: sdna.gr