Αθλητισμός

Καλά τα 7, ακόμα καλύτερο αυτό που έρχεται στον ΠΑΟΚ!

Δικαίως χαρακτηρίστηκαν… ξεμπούκωμα τα 7 γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα Κύπελλου με τον Πανελευσιανιακό. Σαφώς και το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων μεγάλη. Το τελικό σκορ –σύμφωνα και με την εικόνα του αγώνα- θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό. Δεν πέτυχε κάτι σπουδαία ο ΠΑΟΚ, σίγουρα όμως ήταν μια καλή ευκαιρία στην προσπάθεια ανάτασης, της ψυχολογίας της ομάδας.

​ΩΣΤΟΣΟ το… ζουμί είναι αλλού. Το παιχνίδι «κλειδί» για να παραμείνει ο ΠΑΟΚ σε τροχιά ανόδου, να βελτιώσει την βαθμολογική του θέση και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, είναι αυτό με την Κέρκυρα το Σάββατο. Ο Δικέφαλος θα μετρήσει τις δυνάμεις του. Μια ακόμα νίκη (θα είναι η 4η συνεχόμενη αν επιτευχθεί), θα επιβεβαιώσει την αίσθηση ότι η ομάδα συνέρχεται από το σοκ της ήττας με τον Ατρόμητο Αθηνών και όσων ακολούθησαν. 

Ο ασπρόμαυρος οργανισμός χρειάζεται μια νίκη στην Κέρκυρα για να ολοκληρωθεί με ηρεμία το 2016 και στην διάρκεια της διακοπής, η ομάδα να ανασυνταχθεί αγωνιστικά και να οργανωθεί χωρίς πίεση για τις μεταγραφικές κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο. Μια νίκη στην δύσκολη έδρα της Κέρκυρας, θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας, θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών και φυσικά θα δώσει βαθμολογική ώθηση στον ΠΑΟΚ. 

Σωστά ο Ιβιτς χαρακτήρισε ντροπή την βαθμολογική θέση του Δικεφάλου πριν από το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Η ντροπή δεν… ξεπλένεται με λόγια αλλά με έργα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν άλλα έργα εκτός από τις νίκες. Τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στην αυγή του 2017. Το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Δικέφαλο μέσα στον Ιανουάριο, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα να βρεθεί ξανά στην πρώτη 5αδα του βαθμολογικού πίνακα. 

Αυτός δεν μπορεί παρά να είναι ο αρχικός στόχος. Ο τελικός στόχος για τον Δικέφαλο, δεν μπορεί να είναι άλλος από την συνεχή βελτίωση της βαθμολογικής του θέσης. Μέχρι που θα φτάσει; Αυτό θα το συζητήσουμε στην πορεία, έχοντας και εικόνα των μεταγραφικών κινήσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο. 

Προεξοφλώ ότι ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει στην απόκτηση τριών παικτών τον χειμώνα. Είναι γνωστό ότι αναζητούνται ένα χαφ box to box, ένας επιθετικός (ο Τιάμ θα επιστρέψει στην Γιουβέντους και δεν πρέπει να υπολογίζεται) και ένας αριστεροπόδαρος στόπερ. Γράφω τουλάχιστον 3 γιατί δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ο Δικέφαλος να αποκτήσει και παίκτη στα άκρα της επίθεσης. 

Θα τον αναζητήσει σίγουρα. Αν θα τον αποκτήσει θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι τον Ιανουάριο. Πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη είναι να ενισχύσει την ομάδα. Ο πρόεδρος έχει ήδη δώσει το πράσινο φως σε Μίχελ και Ιβιτς να εντοπίσουν τους παίκτες που θεωρούν ότι χρειάζεται η ομάδα για να ενισχυθεί ουσιαστικά και να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Οι λίστες έχουν καταρτιστεί και στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, θα ληφθούν οι αποφάσεις. 

Αποφάσεις θα ληφθούν και για τον τρόπο χειρισμού της περίπτωσης Τζαβέλλα που εξακολουθεί να βρίσκεται σε άδεια. Τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή. Ο Σαββίδης έχει δώσει εντολή να βρεθεί λύση στο θέμα. Τι σημαίνει λύση; Πώληση η δανεισμός. Λύσεις που δεν θα αναγκάσουν τον ομογενή επιχειρηματία να πληρώσει το ύψους 2.000.000 ευρώ, συμβόλαιο τους διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Πηγή: sdna.gr