Πολιτική

Μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές: Να πάμε μπροστά χωρίς εκβιασμούς

Την αισιοδοξία του για επίλυση στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - δανειστών εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα στους δανειστές ότι “τώρα είναι η ώρα για να φύγουμε μπροστά, χωρίς εκβιασμούς” έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, την ώρα που στην Αθήνα η Βουλή βρίσκεται σε νευρικό κλονισμό εν αναμονή της ονομαστικής ψηφοφορίας για τον “μποναμά” του Αλέξη Τσίπρα σε συνταξιούχους και νησιώτες.

“Θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω με πολλούς συναδέλφους μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ένα breakthrough και αυτό να γίνει χωρίς εκβιασμούς και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της χώρας”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με τα θέματα της Συνόδου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα της Ευρώπης σε μια κρίσιμη περίοδο.

“Πρέπει να τηρηθεί η συνθήκη της ΕΕ με την Τουρκία, ταυτόχρονα να ξεπεράσουμε εμπόδια και να κρατήσουμε την αλληλεγγύη. Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για να αναλάβουμε από κοινού την ευθύνη και όλες οι πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύεις τους”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεθεί μια λύση μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων για τη διευθέτηση του δημοσιονομικού χρέους. 

Αναφερόμενος στην “καυτή πατάτα” του προσφυγικού, ο ίδιος, θέλοντας να ασκήσει κριτική, τόνισε ακόμα πως την ίδια στιγμή πρέπει να υπάρχει διαμοιρασμός των βαρών και των ευθυνών.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τον Γερμανό αξιωματούχο να τάσσεται υπέρ της Ελλάδα για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και να υπερασπίζει την κυβέρνηση για το ζήτημα του χρέους.