Πολιτική

Κυπριακό: Προετοιμασία Τσίπρα – Αναστασιάδη για τις συνομιλίες της Γενεύης

Την σημασία που θα έχει στις διαβουλεύσεις του Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και Κύπριος πρόεδρος.

Η προετοιμασία και ο καλύτερος συντονισμός Αθήνας – Λευκωσίας για την επανέναρξη των συζητήσεων στο Κυπριακό που θα γίνουν στη Γενεύη στις αρχές του Ιανουαρίου ήταν τα βασικά σημεία στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Αναστασιάδη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο ΡΙΚστη διάρκεια της συνάντησης ελήφθησαν πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις για την τακτική και τα επιχειρήματα που θα βοηθήσουν να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, οι κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης αρχίζουν σήμερα εκστρατεία ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, βασικός πυλώνας για επίτευξη των όσων έχουν τεθεί θεωρείται η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί παρά να είναι παρούσα σε μία πολυμερή διάσκεψη.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας, ενώ διέψευσε τα περί αμερικανικής πρότασης.