Αθλητισμός

Θέλει έντεκα «Μιλιβόγεβιτς» ο Ολυμπιακός

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το χαρακτηριστικό του Λούκα Μιλιβόγεβιτς που πρέπει να έχουν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

​Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννενα είναι δύσκολο για τους “ερυθρόλευκους” και αν ο Μπέντο με τους παίκτες του δεν έχουν καταλάβει τι πρέπει να διορθώσουν, τότε οι πειραιώτες θα τα βρουν πολύ σκούρα απέναντι στον ΠΑΣ. Αν μάλιστα οι πρωταθλητές δεν καταφέρουν να κερδίσουν, τα πράγματα για τον Πορτογάλο δε θα είναι απλά…σκούρα και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά και ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”. Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, καλείται να βρει “απαντήσεις” σε σημαντικά προβλήματα που εμφανίζει στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Προβλήματα που ήταν εμφανέστατα στο Καυτανζόγλειο, στη Λάρισα, στο Περιστέρι, στη Νέα Σμύρνη. Κι αυτό ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της ομάδας του λιμανιού. Επίσης ο Ολυμπιακός καλείται βρει τρόπο για να βάλει τέλος σ’ ένα σερί κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων του τελευταίου εικοσαήμερου (με εξαίρεση το ματς εναντίον του Λεβαδειακού). Οι πειραιώτες έφεραν ισοπαλία με τη Γιούνγκ Μπόις στο Φάληρο (1-1), γκέλαραν με την Κέρκυρα στο ίδιο γήπεδο (0-0) και έχασαν με “κατεβασμένα χέρια” στην Κύπρο από τον ΑΠΟΕΛ με 2-0. Δεν κάνουμε αναφορά στο παιχνίδι Κυπέλλου με τα Χανιά γιατί όλοι καταλαβαίνουν πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν απλά μια τυπική διαδικασία για τους “ερυθρόλευκους”.

Με δεδομένο ότι απέναντι στον Ολυμπιακό θα βρεθεί μια πολύ καλή ομάδα αλλά και το ότι ο αγωνιστικός χώρος του συγκεκριμένου γηπέδου δεν είναι καλός, καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι παίκτης “κλειδί” για την ομάδα του λιμανιού θα είναι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι “κομμένα και ραμμένα” για τον Σέρβο μεσοαμυντικό του Ολυμπιακού και όλοι περιμένουν από τον 26χρονο μέσο να ηγηθεί (για πολλοστή φορά φέτος) της προσπάθειας των “ερυθρόλευκων”.

Ο “Μίλι” δεν αγωνίστηκε στην Κύπρο και αυτό σημαίνει ότι έχει πάρει “ανάσες” αλλά το θέμα είναι να μην έχουν οι “ερυθρόλευκοι” τη νοοτροπία που έδειξε στην Κύπρο. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη στο συγκεκριμένο ματς όχι μόνο ένα “μαχητή”, γιατί σίγουρα ο Σέρβος θα τα δώσει όλα, αλλά πολλούς “πολεμιστές” για να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει στο γήπεδο έντεκα “Μιλιβόγεβιτς” και όχι έναν.

Όπως προαναφέραμε απέναντι στους πρωταθλητές θα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία έχει στον πάγκο της έναν καλό προπονητή. Είναι λοιπόν λογικό η ομάδα των Ιωαννίνων να θέλει να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση αντιμετωπίζοντας τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Αν λοιπόν υπάρχουν παίκτες της ομάδας του Πειραιά που θεωρούν ότι ο αυριανός αγώνας είναι ένα ακόμα ματς του πρωταθλήματος, κάνουν μεγάλο λάθος. Για να να είναι μάλιστα σε αγωνιστική εγρήγορση, καλό θα είναι να θυμούνται ότι εκτός έδρας η εικόνα του Ολυμπιακού έχει προβληματίσει και μάλιστα πολύ.

*Όταν σε συνέντευξη Τύπου ένας προπονητής λέει για παίκτη του “είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια του” και στο επόμενο ματς είναι εκτός αποστολής, τότε “τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”. Η αναφορά έχει να κάνει με τον Ρομαό…

Πηγή: sport-fm.gr