Σε πτωτικό έδαφος άνοιξαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ευρωαγορές, με τα εμπορεύματα να δέχονται πιέσεις, ύστερα από την μείωση των τιμών του αργού και των βιομηχανικών μετάλλων.
Ειδικότερα, στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe σημείωσε πτώση 0,2%. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB παραμένει αμετάβλητος, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Ο δείκτης πρώτων υλών STOXX Europe 600 Basic Resources υποχώρησε κατά 1,4%, μετά την μείωση των τιμών των βασικών βιομηχανικών μετάλλων κατά 0,5% έως 1,2%.
Πτώση κατέγραψαν νωρίτερα οι μετοχές ενέργειας, με τον δείκτη των μετοχών πετρελαίου και αερίου να υποχωρεί κατά 0,8% ύστερα από την πτώση της τιμής του αργού καθώς η παραγωγή του αυξήθηκε σχεδόν σε κάθε μεγάλη εξαγωγική χώρα παρά τα σχέδια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να την μειώσουν. Η μετοχή της Anglo American, της BHP Billiton, της Rio Tinto και της BP σημείωσαν νωρίτερα απώλειες κατά 1-2,4%.
Στο μεταξύ, με κέρδη έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, αφότου η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, παρά τις ανησυχίες ότι η πλούσια σε φυσικούς πόρους οικονομία έχει επιβραδυνθεί κατακόρυφα στο β΄ μισό του έτους.
Πιο αναλυτικά, το βασικό επιτόκιο της Reserve Bank of Australia διατηρήθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% όπως αναμενόταν από 10 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.
Στα ταμπλό, ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 0,52% στις 5.428,7 μονάδες, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί στα 0,7448 δολάρια ΗΠΑ.
Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,47% παρά την ενδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου που δεν ευνοεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Κέρδη 1,44% σημειώνει στο μεταξύ ο Kospi στη Νότια Κορέα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ότι το 68% του προϋπολογισμού του 2017 θα ξοδευτεί το πρώτο εξάμηνο του έτους ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,19%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,72%.