Γεύση

Τσουκνιδοπιτάκια στο τηγάνι

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους λάτρεις της πίτας.

ΥλικάΤσουκνίδεςΚρεμμύδι ψιλοκομμένο3 κούπες αλεύρι3 κουταλιές λάδιΛίγο ξύδιΑλάτι – ζάχαρη1 αυγό1 κουτάλι του γλυκού μαγιά νωπή

ΕκτέλεσηΠαίρνουμε τις τσουκνίδες προσεχτικά με ένα πλαστικό γάντι, τις ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και τις σουρώνουμε. Κατόπιν ρίχνουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, προσθέτουμε τις τσουκνίδες, αλάτι – πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Στη συνέχεια ενώνουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αυγό, αλάτι, ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο νερό μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ανοίγουμε μικρές μπάλες σε πολύ λεπτά φύλλα. Απλώνουμε αραιά μία κουταλιά γέμιση στο μισό μέρος του κάθε φύλλου και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο. Τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές, μέχρι το ζυμάρι να πάρει χρώμα χρυσαφί.