Υλικά800 γρ. πατάτες3 κρόκοι αυγών1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα κομμένα σε κυβάκιααλάτιπιπέρι λευκόπαπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
Για το πανάρισμα:1 αυγό ολόκληρο και τα ασπράδια των 3 αυγών της γέμισηςφρυγανιά τριμμένηκαλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
ΕκτέλεσηΠλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, τον μαϊντανό, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και τον παπαρουνόσπορο (προαιρετικά) και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά.Τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια τοποθετώντας στο κέντρο τους από 1 κυβάκι κασέρι ή γραβιέρα. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν. Στη συνέχεια πανάρετε τις κροκέτες πρώτα στο αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια και κατόπιν στη φρυγανιά. Τις τηγανίζετε σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.