Πολιτική

Κυριάκος προς γαλάζιους βουλευτές: Είμαστε σε εγρήγορση!

Επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της ΚΟ. Πώς "διαβάζουν" στην Πειραιώς τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Διαβάστε στο www.pagenews.gr το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τη "γραμμή" Κυριάκου προς τους βουλευτές του κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση “παίζει” ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι , ποντάροντας στην ρητορική των “κόκκινων γραμμών” και της “σκληρής διαπραγμάτευσης”, εκφράζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, αναφερόμενα στην δεύτερη αξιολόγηση. Τα πρόσωπα αυτά, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στο www.pagenews.gr , εξέφραζαν την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει τελικά τα πάντα , όπως το έχει πράξει και κατά το παρελθόν. Θεωρούν επίσης , ότι τα όσα υπαινίχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες περί “πολιτικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του”, εντάσσονται στο ίδιο “παιχνίδι” με δεδομένο ότι οι εταίροι της χώρας και ειδικότερα οι Γερμανοί έχουν ήδη ξεκαθαρίσει την στάση τους και σε ο,τι αφορά την αξιολόγηση και σε ο,τι αφορά την διευθέτηση του χρέους.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ , αναμένεται να αναφερθεί σήμερα στην πορεία της οικονομίας και στην δεύτερη αξιολόγηση, και θα εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την ελληνική οικονομία και την στασιμότητα που επικρατεί στην αγορά. Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και ότι το μόνο που κάνει προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, είναι να βάζει φόρους. 

Θα καταγγείλει μάλιστα ότι το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να επιβάλλει νέους φόρους το ’17 , προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο “κόφτης” και θα τονίσει ότι με μια τέτοια πολιτική, η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την ύφεση. Θα επαναφέρει το αίτημα του για την άμεση διενέργεια εκλογών και θα ζητήσει από όλους τους νέους τομεάρχες αλλά και τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο πεντάγωνο, όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους επιτελείς για όλα τα θέματα που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις. Είναι σαφές ότι με την κίνησή αυτή του αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να καταδείξει και το προσωπικό του ενδιαφέρον για τις άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν και να δηλώσει ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να ακούσει τα προβλήματα τους και να δώσει λύσεις. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για δύο και πλέον ώρες από την πολιτική ηγεσία, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των τριών σωμάτων και στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις με ειδική αναφορά στους ένστολους, “Είχα την ευκαιρία” – τόνισε σε δηλώσεις του – “να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για την πατρίδα μας. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μάλιστα ο αγώνας αυτός γίνεται κάτω από δύσκολες, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες. 

Είναι, όμως, βέβαιο ότι η εκπαίδευση, η ικανότητα, το φρόνημα και το ηθικό τους μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της χώρας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν το διεθνή ρόλο της χώρας μας”. “Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι για αυτούς και θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματά τους, με όλες μας τις δυνάμεις”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.