Αθλητισμός

Τέσσερις μήνες έξω ο Γκιστ!

Ο Τζέιμς Γκιστ χειρουργήθηκε στις ΗΠΑ . Στόχος η απόλυτη ετοιμότητα του στα πλέι οφ.

​Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε τα ξημερώματα ο Τζέιμς Γκιστ σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθώντας την υπόδειξη των γιατρών που εξέτασαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αρχική διάγνωση για το πρόβλημα και η οποία έκανε λόγο για απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού του, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Superfoods υπογράμμιζαν ότι το είδος της αποθεραπείας του Αμερικάνου άσου θα αποφασιζόταν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι δρόμοι που είχε να ακολουθήσει ο Γκιστ ήταν δύο. Είτε συντηρητική αγωγή, που θα του επέτρεπε να επιστρέψει στα παρκέ ακόμη και σε δύο μήνες, είτε χειρουργική επέμβαση.

Τελικά, κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης του προβλήματός τους από τους Αμερικανούς γιατρούς, κρίθηκε επιβεβλημένη η πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, η οποία σχετίζεται άμεσα με τη φύση του ίδιου του αθλητή.

Η εκρηκτικότητα, η αλτικότητα και η σωματοδομή του Τζέιμς Γκιστ, κατέστησαν αναπόφευκτη τη χειρουργική επέμβαση.

Αν επρόκειτο για έναν μπασκετμπολίστα που θα στηριζόταν περισσότερα σε άλλα χαρακτηριστικά και όχι στα φυσικά του προσόντα, η συντηρητική φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή με μικρό ρίσκο. Μόνο που στην περίπτωση του Αμερικανού φόργουορντ τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.

Τι σημαίνει η συγκεκριμένη ιατρική εξέλιξη για την επιστροφή του Αμερικάνου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του «τριφυλλιού». Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει κατηγορηματικά για το ακριβές διάστημα της απουσίας του.

Το σύνηθες διάστημα αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μιας ομάδας για έναν αθλητή που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο τραυματισμό (ο οποίος είναι πιο συνηθισμένος στο ποδόσφαιρο από το μπάσκετ), ανέρχεται περίπου σε τέσσερις μήνες.

Κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ σε επίσημα παιχνίδια του Παναθηναϊκού Superfoods θα πρέπει να υπολογίζεται το νωρίτερο τον Απρίλιο. Όπερ και σημαίνει ότι τουλάχιστον για το υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, ο Πασκουάλ πρέπει να πραγματοποιήσει τα πλάνα του χωρίς τον Αμερικανό. Ο εφικτός ιατρικός στόχος είναι η επιστροφή του στη δράση με την έναρξη των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, τα οποία ξεκινούν στις 18 Απριλίου.

Ο ίδιος, πάντως, δεν έδειξε να χάνει το κέφι του ούτε στο «κρεβάτι του πόνου» και λίγα λεπτά πριν την έναρξη της χειρουργικής επέμβασης ανήρτησε φωτογραφία με τη λεζάντα «Χαμόγελο… Είναι ευκολότερο. Πάντα βρίσκουμε το φως στις καταστάσεις. Δεν έχει σημασία τι είναι…».

Πηγή: sdna.gr