Γεύση

Λικέρ μανταρίνι

Το αγαπημένο ηδύποτο στην πιο μυρωδάτη εκδοχή του!

Υλικά1 κιλό μανταρίνια (με κουκούτσια)1/2 κιλό τσίπουρο6-7 γαρύφαλλα1 ξυλάκι κανέλα400 γρ. ζάχαρη

ΕκτέλεσηΠλένουμε και καθαρίζουμε τα μανταρίνια, τα σκουπίζουμε και ξεφλουδίζουμε 5 μανταρίνια. Τα υπόλοιπα τα στύβουμε και τον χυμό τους τον βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε μέσα σε βάζα τις φλούδες, το σιρόπι που φτιάξαμε, το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και κλείνουμε καλά τα βάζα. Τα αφήνουμε για 30 μέρες σε ζεστό μέρος.

Σημείωση: είναι σημαντικό να κουνάμε τα βάζα μέσα σε αυτές τις 30 μέρες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά τις 30 μέρες σουρώνουμε το ποτό και το βάζουμε σε μπουκάλια.