Αθλητισμός

Τα σενάρια για τον αντι – Γκιστ

Ο Τζέιμς Γκιστ θα μείνει εκτός δράσης το λιγότερο για έξι εβδομάδες και στον Παναθηναϊκό ψάχνουν την αγορά για να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Τα ονόματα που «παίζουν» και η θέληση να αποκτηθεί παίκτης υψηλού επιπέδου.

Ο τραυματισμός του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ… σόκαρε το «τριφύλλι». Όπως σας ενημέρωσε το SDNA, ο Γκιστ, που υπέστη αποκόλληση προσαγωγού, θα κάτσει στα «πιτς» το λιγότερο για έξι εβδομάδες, με το χειρουργείο να είναι μέσα στα σενάρια που παίζουν. Άλλωστε, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης, σε συνεργασία με τους «πράσινους», αναμένεται να στείλει τις εξετάσεις του στις ΗΠΑ για να πάρει δεύτερη γνώμη για τον τρόπο αποθεραπείας.

Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει βγει στην αγορά και ψάχνει παίκτη. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ψάχνουν για έναν ψηλό, είτε αυτός αγωνίζεται στο «4» είτε στο «5». Το δεδομένο είναι πως οι «πράσινοι» ψάχνουν για έναν πολύ καλό παίκτη, ανεξαρτήτως θέσης («4» ή «5»), αφού υπάρχουν επιλογές στο ρόστερ του Τσάβι Πασκουάλ.

Η προτεραιότητα είναι να αποκτηθεί ένας πάουερ φόργουορντ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε στο «5» θα συνεχίσουν οι Γιάννης Μπουρούσης και Κρις Σίνγκλετον. Αντίθετα, αν αποκτηθεί ένας σέντερ, τότε οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για ένα «καθαρό» πεντάρι. Με αυτό το σενάριο ο Σίνγκλετον θα «κατέβει» στο «4» για το διάστημα της απουσίας του Γκιστ.

Τα ονόματα που… ακούγονταιΣτην περίπτωση που οι έξι φορές Ελλάδας κινηθούν για σέντερ, τότε όπως αναφέραμε παραπάνω θα πάνε για έναν «κλασικό» σέντερ, τύπου Ουόλτερ Ταβάρες. Ο 24χρονος παίκτης άνηκε στους Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι τον «έκοψαν» πριν από λίγες μέρες. Στο draft του 2014 ο ύψους 221 εκατοστών παίκτης είχε γίνει pick στο Νο. 43. Στην… περιπλάνησή του στις ΗΠΑ πέρασε από τους Austin Spurs, τους Canton Charge, τους Bakersfield Jam και τους Raptors 905.

Στην τελευταία ομάδα του, τους Raptors 905, τη θυγατρική ομάδα των Τορόντο Ράπτορς, ο παίκτης από το Πράσινο Ακρωτήρι υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα (12/11). Στη θητεία του στο ΝΒΑ έκανε 11 εμφανίσεις με τους Χοκς και είχε 2,3 πόντους και 1,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Πηγή:sdna.gr