Γεύση

Τορτελίνια αλά κρεμ

Μία γρήγορη κι εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών.

Υλικά1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριού200 ml. κρέμα γάλακτος 250 γρ. μανιτάρια 200 γρ. μπέικον200 γρ. κεφαλοτύρι200 γρ. γκούντα2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕκτέλεσηΒράζουμε τα τορτελίνια για 15΄σε μέτρια φωτιά. Τα σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι. Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το μπέικον. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση για 5΄σε μέτρια φωτιά αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5′. Κατόπιν ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και το γκούντα και ανακατεύουμε καλά για να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μια άσπρη πηχτή σάλτσα. Βάζουμε σε πυρέξ τα τορτελίνια σκεπάζοντας με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω περίπου για 20΄.