Γεύση

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και πορτοκάλι

Ακόμη κι όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα τον χαλβά, σίγουρα θα αλλάξουν γνώμη...

Υλικά1 λίτρο νερό3 πορτοκάλια βρασμένα ολόκληρα, αλεσμένα με τη φλούδα1 κιλό ζάχαρη500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό200 γρ. φρέσκο βούτυρο200 γρ. ινδοκάρυδο1 κουτ. γλυκ. βανίλια300-400 γρ. κουβερτούρα200 ml κρέμα γάλακτος8-10 φέτες πορτοκάλι φρέσκο ή γλυκό κουταλιού

ΕκτέλεσηΒράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το σιμιγδάλι και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει. Στο τέλος, ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα για να είναι ομοιόμορφο σε πάχος. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περιμένουμε να λιώσει. Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη λιωμένη κουβερτούρα. Περιχύνουμε τον χαλβά με τη σοκολάτα. Τον αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου, για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε. Γαρνίρουμε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με φέτες από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.