Αθλητισμός

Έναν… Ταβάρες θέλει ο Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, θα ξεχυθούν στην αγορά για τον αντικαταστάτη του Γκιστ, που θα είναι "5άρι".

​Ο Παναθηναϊκός μία μόνο έννοια έχει την συγκεκριμένη στιγμή: το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και βέβαια τη νίκη σε αυτό. Οι “πράσινοι” θέλουν διακαώς τους δύο βαθμούς σήμερα και τους λόγους μπορεί να τους καταλάβει ακόμη και ένα μωρό παιδί.

Από κει και πέρα, μόλις τελειώσει το ματς και τα φώτα χαμηλώσουν, το ενδιαφέρον θα στραφεί στον αντικαταστάτη του Τζέιμς Γκιστ. Και αυτή την φορά η διαδικασία θα επισπευσθεί, δεν θα γίνει, όπως συνέβη με τον γκαρντ, με τον αντικαταστάτη, δηλαδή, του Τζέιμς. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του έχουν ήδη κάνει ερωτήσεις για παίκτες, αλλά θα ασχοληθούν σοβαρά, μετά το ντέρμπι. Ξέρουν άριστα ότι η αγορά είναι πολύ μα πολύ στενή και θα πρέπει να είναι -και- τυχεροί για να βρουν αυτό, που θέλουν. Και όταν μιλάμε για αντικαταστάτη του Τζέιμς Γκιστ, δεν μιλάμε για “4-5άρι” σαν τον άτυχο Αμερικάνο, αλλά για “5άρι” ή αν θέλετε για παίκτη, που θα παίζει με πλάτη στο καλάθι. 

Ο Πασκουάλ έχει την φιλοσοφία του και αυτή δεν έχει αλλάξει. Στα τόσα χρόνια, που ήταν στην Μπαρτσελόνα, πάντα είχε τουλάχιστον ένα ψηλό, που να παίζει μέσα στο ζωγραφιστό. Ο Αντε Τόμιτς είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αλλά μήπως δεν είχε τον Σάμιουελς, τον Ντόρσεϊ, τον Πλάις, τον Τζαουάι, ακόμη και τον Κόστα Πέροβιτς; Ετσι έχει μάθει το μπάσκετ ο Ισπανός προπονητής, έτσι θα το συνεχίσει.

Θα ήταν το ιδανικό για αυτόν να μπορεί να πάρει στον Παναθηναϊκό τον Εντι Ταβάρες, τον “γίγαντα” των 221 εκατοστών από το Κάπο Βέρντε, που πέρυσι έπαιξε στους Ατλάντα Χοκς. Ο Ταβάρες, όμως, είναι στο NBDL και εκεί θέλει να συνεχίσει, περιμένοντας την επιστροφή του στο ΝΒΑ.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ακόμη χωρίς ομάδα, ο Πασκουάλ τον ξέρει, μάλλον, όμως, ο Ισπανός προπονητής θέλει έναν παίκτη, που να είναι ακόμη πιο φουνταριστός.

Εξελίξεις, όπως αναφέραμε, θα υπάρξουν από το Σάββατο. Μέχρι τότε άλλωστε η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού θα έχει πιο πολλά ονόματα στα χέρια της, αφού οι ατζέντηδες κάνουν καθημερινά αμέτρητες προτάσεις.

Πηγή: sdna.gr