Υλικά3 αβγά80 γρ. ζάχαρη άχνη175 γρ. μέλι165 γρ. αλεύρι μαλακό6 γρ. μπέικιν πάουντερ50 γρ. γάλα πλήρες1 λοβό βανίλιας (ανοιγμένο στη μέση και ξυσμένα τα σποράκια με το μαχαίρι)135 γρ. βούτυρο 82%αλάτι (ελάχιστο στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
ΕκτέλεσηΣε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και τα αβγά και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να φτιάξετε ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα.Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύετε πάλι δυνατά.Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε ξανά τη ζύμη καλά και μετά τη μοιράζετε στις φoρμίτσες για madeleines. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο)
TipsΚαλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν το ψήσετε.