Υλικά700 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες60 γρ. βούτυρο 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτήρι λευκό κρασί Ζωμός κότας λιωμένος σε 7 ποτήρια νερού2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένοςΑλάτι – πιπέρι1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη Πιπέρι κόκκινο προαιρετικάΚρουτόν προαιρετικά
ΕκτέλεσηΣε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε τα κρεμμύδια που αφού τα καθαρίσαμε τα κόψαμε σε ροδέλες, τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα σκόρδα ανακατεύουμε, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας που λιώσαμε σε μια μικρή κατσαρόλα με 7 ποτήρια νερού, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον μαϊντανό και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή με κρουτόν και κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά).