Αθλητισμός

Νεπτούνας – ΠΑΟΚ 68-63

Ο ΠΑΟΚ... πέταξε στα σκουπίδια την προσπάθεια 30 λεπτών στη Λιθουανία, αφού έπαθε «μπλακ άουτ» στην τελευταία περίοδο και δεν κατάφερε να «σπάσει» το αήττητο της Νεπτούνας (68-63). Μόλις τρεις πόντοι στα τελευταία έξι λεπτά!

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε ένα μεγάλο «διπλό», αλλά… έβγαλε μόνος του τα μάτια του στην Κλαϊπέδα μένοντας στις δύο νίκες στο Champions League, αφού υπέστη την τρίτη ήττα του. Αντίθετα, η Νεπτούντας συνεχίζει την αήττητη πορεία της μετρώντας 5Χ5. Χτύπησε ο Πέινερς!

Με «όπλο» την αποτελεσματική του άμυνα και μερικά μακρινά σουτ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι δυο ομάδες «κόλλησαν» για λίγο στο 5-9, μέχρι να έρθουν τα τρίποντα των Κόνιαρη και Μπράιαντ για τον ΠΑΟΚ (13-17). Το δεκάλεπτο έκλεισε με γκολ-φάουλ του Πέινερς για το 14-21.

Σχεδόν τρία λεπτά χρειάστηκαν οι δύο ομάδες για να «σπάσουν» το ρόδι στη δεύτερη περίοδο, με καλάθι του Μιλιένοβιτς. Η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 10 με σουτ του Μπράιαντ (16-26, στο 14′), αλλά η Νεπτούνας «μάζεψε» γρήγορα την κατάσταση, μειώνοντας σε 26-28. Ο φορμαρισμένος Χρυσικόπουλος έδωσε λύσεις για το 30-36 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τον έλεγχο (32-40).

«Υπνωτισμένες» ήταν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι δύο ομάδες, με τους Μπράιαντ-Κλάντον να δίνουν σκορ στον ΠΑΟΚ ύστερα από τέσσερα… ξερά λεπτά (34-43). Με τρίποντα των Μαζέικα και Γκιρντζιούνας, η Νεπτούνας μείωσε σε 43-46 , αλλά σε εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Τέιλορ με πέντε σερί πόντους για το 47-54.

Ο Τσόχλας ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο για το 51-58, όταν οι Λιθουανοί πλησίαζαν, αλλά ο Ομάρι Τζόνσον απάντησε άμεσα. Ο Γκραντ ήταν ο παίκτης που έφερε το ματς στα ίσα για τους Λιθουανούς (60-60), ενώ λίγο αργότερα έβαλε μπροστά τη Νεπτούνας. Ο ΠΑΟΚ «κόλλησε» στους 60 για έξι λεπτά και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους και παίρνοντας τη νίκη με 68-63.

O MVP: Ο Τζέραμι Γκραντ ήταν μακράν ο κορυφαίος της Νεπτούνας, αφού «μίλησε» στα πιο κρίσιμα σημεία και «καθάρισε» το παιχνίδι για την ομάδα του πετυχαίνοντας νταμπλ νταμπλ (14π., 10ριμπ.).

O Σκληρός: Για ακόμα μία φορά, ο Κιθ Κλάντον πάλεψε κάτω από τα καλάθι για τον ΠΑΟΚ, βγήκε νικητής σε πολλές μάχες, αλλά έμοιαζε μόνος. Τέλειωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα.

Ο Πεσμένος: Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες και ήταν φυσιολογικό να μην μπορεί να αποδώσει στο μάξιμουμ. Τέλειωσε τον αγώνα με 5 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν όσο κομβικός είχε συνηθίσει να είναι στον φετινό ΠΑΟΚ.

Η Στιγμή: Οι οκτώ συνεχόμενοι πόντοι του Τζέραμι Γκραντ από το 54-58 μέχρι το 62-60 ήταν κομβικοί, ώστε η Νεπτούνας να φέρει το ματς στα μέτρα της και τελικά να το πάρει.

Η Γκέλα: Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτοκαταστροφικός στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αφού κόλλησε στους 60 πόντους και με συνεχόμενα άστοχα τρίποντα… έσπασε τα καλάθια, χάνοντας την ευκαιρία για ένα μεγάλο «διπλό».

Η Διαιτησία: Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο φινάλε, αλλά το διαιτητικό τρίο διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και δεν έκρινε την έβαση του αγώνα.

Η Εξέδρα: Αρκετός κόσμος στην «Σβιτούριο Αρίνα», όπως άλλωστε συνηθίζεται στα λιθουανικά γήπεδα. Όμορφη, μπασκετική ατμόσφαιρα με τον κόσμο να δίνει παλμό στη Νεπτούνας.

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο