ΥλικάΓια το ζυμάρι500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100 ml ελαιόλαδο1 κ. σούπας ξύδι1 κ. γλυκού αλάτι200 ml χλιαρό νερό
Για την γέμιση1 και 1/2 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα500 γρ. φέτα ή 250 γρ. φέτα και 250 γρ. ανθότυροΑλάτι και πιπέρι
Για τον χυλό100 γρ. ελαιόλαδο100 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο1 φλ. γάλα3 αυγάΑλάτι
ΕκτέλεσηΣε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα που θρυμματίζεται. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα ελαστικό ζυμαράκι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για μισή ώρα.Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι για 5 λεπτά και το σουρώνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, θρυμματίζουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με το ρύζι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.Λαδώνουμε το ταψί. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το μισό ζυμάρι σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί και το τοποθετούμε στο ταψί. Στρώνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε φύλλο με το δεύτερο ζυμάρι, ίδιο μέγεθος με το ταψί και σκεπάζουμε την πίτα. Κλείνουμε την πίτα γύρω γύρω και την χαράζουμε σε κομμάτια. Το μαχαίρι να μην κόψει μέχρι κάτω την πίτα, μόνο την επιφάνεια και αυτή όχι παντού. Αλλού να είναι κομμένη έτσι ώστε να εισχωρήσει ο χυλός στο ρύζι και αλλού να υπάρχουν κάποια σημεία σύνδεσης, για να μην ανοίξει το φύλλο στην επιφάνεια.Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να “σταθεί” μισή ώρα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.