Γεύση

Παστίτσιο με κιμά μανιταριών και μελιτζάνας

Μια εναλλακτική πρόταση για όσους αποφεύγουν το κρέας.

ΥλικάΓια τον κιμά:1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πόρτο μπέλο1 μελιτζάνα μέτρια1 ντομάτα 1/2 πιπεριά πράσινη1 κρεμμύδι μέτριο4 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρηαλάτιπιπέριλάδικανέλα2 κλαράκια γαρύφαλλολίγη ρίγανηλίγο δυόσμο ξερό1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασίΓια την μπεσαμέλ:750 ml γάλα 2 αυγά χτυπημένα2 κουταλιές της σούπας αλεύρι1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ2 κουταλιές της σούπας λάδι3 κουταλιές της σούπας τυρί τύπου regatoαλάτιπιπέριμοσχοκάρυδο

ΕπιπλέονΜακαρόνια της αρεσκείας σας200 γρ. φέτα τριμμένη

ΕκτέλεσηΒάζουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα, την πιπεριά και το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα μαζί με λίγο λάδι να σοταριστούν καλά.Προσθέτουμε το κρασί.Περνάμε την ντομάτα από το μπλέντερ και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το σκόρδο (το αφαιρούμε στο τέλος), το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ρίγανη και τον δυόσμο και λίγο νεράκι.Αφήνουμε 15′-20′ να ετοιμαστεί η σάλτσα σε μέτρια φωτιά στην αρχή.Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε ελάχιστα και τα ανακατεύουμε με την φέτα. Έπειτα τα αδειάζουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε το παστίτσιο.Για να φτιάξουμε την μπεσαμέλ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει.Αποσύρουμε την μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέτουμε το regato, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς και έχει τραβήξει τα υγρά του τον απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια.Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.Όταν ψηθεί το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!