Αυτοκίνητο

“Beast 2”: Η νέα λιμουζίνα του Ντόναλντ Τραμπ

Την υπογραφή της General Motors έχει το επιβλητικό όχημα του πλανητάρχη και φημολογείται πως θα επενδύσει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή 12 παρόμοιων νέων λιμουζίνων.

Π​ρόκειται για ένα πραγματικό θωρηκτό το οποίο φέρει την υπογραφή της General Motors.

Η λιμουζίνα που χρησιμοποιεί ο σημερινός πρόεδρος, Barak Obama έκανε το ντεμπούτο της το 2009 και το κόστος της ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια

Το παρατσούκλι της είναι “The Beast” – “To θηρίο” και δανείζεται την εμφάνισή της από την Cadillac DTS sedan.

Το νέο όχημα που θα βρίσκεται στις υπηρεσίες του Trump και της οικογένειάς του ονομάζεται “θηρίο 2” και πατά πάνω σε πλατφόρμα φορτηγού βαρέως τύπου ώστε να μπορεί να καλύψει τις πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και να σηκώσει φυσικά το ενισχυμένο αμάξωμα. Σκεφτείτε ότι το βάρος της υπάρχουσας λιμουζίνας φτάνει τους 8 τόνους!

Μην ξεχνάτε πως αυτού του είδους τα οχήματα τα οποία έχουν ως αποστολή να μεταφέρουν υψηλού κύρους πρόσωπα, διαθέτουν κορυφαία θωράκιση ώστε να είναι ανθεκτικά ακόμα και σε περίπτωση βομβιστικής επίθεσης.

Οι αντοχές και τα συστήματα ασφαλείας που φέρει αυτή η ειδικών προδιαγραφών λιμουζίνα αποτελούν ένα καλά κρυμμένο μυστικό που προφυλάσσεται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, για ευνόητους λόγους. 

Έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από δοκιμές της ολοκαίνουργιας λιμουζίνας στο δρόμο. Παρά το καμουφλάζ, μπορεί να διακρίνει κανείς στο νέο “θηρίο” στοιχεία από την πιο πρόσφατη έκδοση του πολυτελούς SUV, Cadillac Escalade, ιδιαίτερα στο εμπρόσθιο τμήμα του.

Η GM που έχει αναλάβει την κατασκευή των προεδρικών οχημάτων, λέγεται πως έχει επενδύσει περί τα 15 εκατομμύρια δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή 12 παρόμοιων νέων λιμουζίνων που θα βρίσκονται σε διάφορα μέρη της γης και θα είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να μεταφέρουν τον νέο “πλανητάρχη” όταν αυτός βρίσκεται εκτός έδρας.