Υλικά2 1/2 φλ.τσ. σκληρά μήλα1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή1/3 φλ.τσ. βούτυρο1 αβγό3-4 κ.σ. γάλα1/4 φλ.τσ. σταφίδα μαύρη1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα καρύδια1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και 1/2 κ.γ. σόδα1/2 κ.γ. αλάτι1 κ.γ. κανελογαρύφαλα σε σκόνη1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕκτέλεσηΑνάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, βουτυρωμένο ελαφρά. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια, που ραντίζουμε επιμελώς με το λεμόνι. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και μόλις αφρατέψει προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι και κανελογαρύφαλα και τα προσθέτουμε σταδιακά στο άλλο μείγμα, ρίχνοντας ενδιάμεσα το γάλα για να αραιώνει ο χυλός. Προσθέτουμε σταφίδα και καρύδια, ανακατεύουμε με κουτάλι και στο τέλος τα μήλα, ανακατεύοντας απαλά να αναμειχθούν. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί, φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους, και ψήνουμε για 10′-12′, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε 2′ και κατόπιν τα μεταφέρουμε με σπάτουλα σε σχάρα για να κρυώσουν.