Γεύση

Βίδες με θαλασσινά

Δεν χρειάζεται να είναι καλοκαίρι για να φάμε θαλασσινά...

Υλικά500 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες (χωρίς το κεφάλι)500 γρ. ψίχα από φρέσκα ή κατεψυγμένα μύδια500 γρ. βίδες1 μέτριο κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκι κον κασέ2 κουτ. σούπας ντοματοπολτό2 δαφνόφυλλαΑλάτι-πιπέρι1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά1 πρέζα πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)200 γρ. ελαιόλαδο5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα1 ποτήρι νερό

ΕκτέλεσηΞεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτό καρέ. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια και τις γαρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ελάχιστα, προσθέτουμε το πιπέρι,την πάπρικα την γλυκιά, τον ντοματοπολτό και τα σοτάρουμε λίγο για να αφήσουν τα αρώματά τους. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι,τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο. Αφού σοταριστούν όσο θέλουμε,προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες ή το κον κασέ, το νερό κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί περίπου το μισό νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πάπρικα προαιρετικά, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε μέσα στην σάλτσα μας τα μύδια και τις γαρίδες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανάμεικτα, βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους κι αφού βράσουν τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο από την σάλτσα κι ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε βάζοντας τις βίδες στα πιάτα, από πάνω περιχύνουμε με την σάλτσα μαζί με τα θαλασσινά και τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.