Υλικά2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 5 αυγά1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι 150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σοκολάτα σε σκόνη 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό καφέ φίλτρου1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
ΕκτέλεσηΧτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, την κουβερτούρα και το ανακατεύτε. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στην λεκάνη μαζί με την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα ανακατεύετε απαλά. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί 28 cm και αδειάζετε το μείγμα. Το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, τον καφέ, τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα ανακατεύετε και τα βράζετε για 8 λεπτά. Ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι στην αμυγδαλόπιτα, τη χαράζετε σε κομμάτια και την σερβίρετε.