Αθλητισμός

Η… αδημοσίευτη ομιλία Στραματσόνι: «Αν χάσουμε από τον Ολυμπιακό θα…»

Τί είπε για τραυματισμούς και τον σεκιουριτά που του έκανε χειρονομίες στο Καραϊσκάκη.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν, όπως ήταν φυσικό, στο επίκεντρο της ομιλίας του Αντρέα Στραματσόνι στους παίκτες του. Ναι, ο Ιταλός αναφέρθηκε στη μάχη των δυο κόσμων, αλλά στους παίκτες κατ ιδίαν δεν είπε μόνο αυτά. 

Στη σημερινή προπόνηση, μία μέρα μετά την ήττα στο Europa League το  Mood θύμιζε… Μεγάλη Παρασκευή. Ο Στραματσιόνι μάζεψε τους παίκτες πριν αρχίσει το πρόγραμμα (το οποίο περιελάμβανε ζέσταμα και «διπλό», τίποτ’ άλλο, μπήκαν κανονικά οι Ζέκα, Χουλτ, Λεντέσμα και παίζουν, δεν προλαβαίνει με τίποτα ο Σάμπα). Ο Ιταλός ξεκίνησε την ομιλία του ζωγραφίζοντας… διαγράμματα στον πίνακα για να δείξει την λογική του φορμαρίσματος και του ντεφορμαρίσματος από την προετοιμασία/προπόνηση έκτοτε.

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία χαλαρά, χωρίς να σας πιέσω προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι λογικό να πέφτουμε αυτήν την εποχή, βρίσκομαστε στο κόκκινο, αλλά θα το διορθώσουμε από εδώ και πέρα (εννοώντας την διακοπή που έρχεται)», σχολίασε αρχκά και συνέχισε: «Για τους τραυματισμούς δεν ξέρω τι φταίει. Τα ίδια ακριβώς έκανα και στην Ιντερ, δεν είχα τέτοια προβλήματα. Για μένα, το Γιουρόπα Λιγκ είναι κακά δομημένη διοργάνωση, αφού δεν γίνεται να παίζεις Πέμπτη και μετά Κυριακή. Το χτεσινό, είναι δικό μου λάθος, αφού ήθελα να παίξουμε δυνατά, γιατί μπήκαμε στο ματς για να το κερδίσουμε».

Ακολούθως έβγαλε ένα μεγάλο παράπονο. «Πριν ένα μήνα ήμουν ο καλύτερος προπονητής, τώρα με αντιμετωπίζουν λες και είμαι αυτιστικός», είπε γεμάτος απογοήτευση και μπήκε στο ζουμί, δηλαδή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για το οποίο τόνισε ότι θα παίξουν αυτοί που έχουν καρδιά! «Πέρυσι, όταν ένας σεκιουριτάς μου έκανε χειρονομίες κατάλαβα σε τι χώρα έχω έρθει, σε τι πρωτάθλημα και πως λειτουργεί αυτό. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, ξέρω πως μπορούμε να τους κερδίσουμε και αυτά είναι παιχνίδια που αλλάζουν την χρονιά. Είναι ένα παιχνίδι, μια μάχη δύο κόσμων. Αν κερδίσουμε, τότε θ’ αλλάξουν τα πάντα, αν χάσουμε, τότε θα βρεθούμε ακόμη πιο κάτω απ’ ότι είμαστε τώρα. Δεν ξέρω ακόμη ποιους θα βάλω στην ενδεκάδα, θέλω να παίξουν αυτοί με τη μεγαλύτερη καρδιά», είπε μεταξύ άλλων ο Στραματσόνι.