Αθλητισμός

Ετσι γίνονται «τούρμπο» στο Λιμάνι!

Ούτε επίτηδες να το έκαναν... Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού φαίνεται πως έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν «τούρμπο» τους Πειραιώτες πριν από τα μεταξύ τους ντέρμπι, δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους κι έτσι, οδηγούνται στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιζητούν.

Εδώ και χρόνια προσπαθούν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να συντρίψουν το αποκαλούμενο «ερυθρόλευκο κατεστημένο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να γκρεμίσουν τον Ολυμπιακό από το θρόνο του, όμως όχι μόνο δεν τα καταφέρνουν, αλλά γνωρίζουν ταυτόχρονα και απίστευτες απογοητεύσεις.

«Βούτυρο στο ψωμί» των Ερυθρολεύκων αποτελεί η ορολογία και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί τους για να τους χτυπήσουν, καθώς όπως φαίνεται εκείνοι που… πωρώνονται από τέτοιου είδους πρακτικές είναι οι Πειραιώτες και μόνον αυτοί.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της 1ης Οκτωβρίου, παραμονής του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Φάληρο. Εβγαλε μια άκρως επιθετική κατά του Ολυμπιακού ανακοίνωση η Original για να «φτιάξει» τους κιτρινόμαυρους παίκτες και το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό. Εις βάρος της ομάδας τους!

«Ο,τι πιο μισητό έχει γεννήσει ποδοσφαιρικά αυτός ο τόπος είναι μπροστά μας και θα τιμωρηθεί ξανά για τα επί 20ετίας εγκλήματα που έχει κάνει στο ποδόσφαιρο και στην χώρα… Το ‘κακό’ θα φοράει κόκκινα και ο τιμωρός του θα είμαστε ξανά εμείς…», έγραψε η Original και έδινε, παράλληλα, «ραντεβού για ντελίριο αποθέωσης».

Το μοναδικό ραντεβού που υπήρξε, βέβαια, ήταν εκείνο με τη συντριβή 3-0 και ακολούθησε ακόμα ένα, λίγες μέρες μετά, για την οριστικοποίηση της απόλυσης του Τιμούρ Κετσπάγια.

Τώρα, την ίδια τακτική φαίνεται πως θέλουν να ακολουθήσουν και στο Τριφύλλι. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πράσινη» είναι χαρακτηριστικό. Κάνει, επίσης, λόγο για «τιμωρία του ποδοσφαιρικού παρακράτους», για «γαυροσύστημα» και για «ισοπέδωση, την Κυριακή, του πιο σάπιου κατεστημένου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

«Συνθήματα» που αμέσως έγιναν σημαία από όλα τα φιλο-Ολυμπιακά sites και social media, περνώντας σίγουρα και από τις πύλες του Ρέντη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στο Καζακστάν για ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δείξει ότι δεν τις αφήνουν κάτι τέτοιες προκλήσεις να πέσουν στο κενό.

Εχουν τους ανθρώπους (Θεοδωρίδης, Δουρέκας, Καραπαπάς) να τις μετατρέπουν σε λάβαρα αντεπίθεσης, δημιουργίας έξτρα κινήτρου και επιβολής του δικούς τους «νόμου». Ταπετσαρία στα αποδυτήρια του Ρέντη γίνονται συνήθως τέτοιου είδους δημοσιεύματα και ανακοινώσεις κι έτσι μπαίνουν σχεδόν πάντα οι Ερυθρόλευκοι παίκτες στο γήπεδο με το «μάτι τους να γυαλίζει».

Γενικά, στον Ολυμπιακό έχουν διαχρονικά δείξει ότι και ξέρουν και μπορούν να τιμωρούν αυτούς που… φωνάζουν ότι θέλουν να τους τιμωρήσουν και ότι όποτε από το αντίπαλο στρατόπεδο επεδίωξαν ένα επικοινωνιακό… ροντέο, θύματα έγιναν οι ίδιοι τους οι ποδοσφαιριστές!

Πηγή:sportdog.gr