Αθλητισμός

Τροπολογία Κοντονή βάζει τέλος “στην ανομία στο ποδόσφαιρο”

Νομιμοποιείται η νέα διοίκηση της ΕΠΟ.

Τέλος στο καθεστώς σήψης και ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο βάζει τροπολογία του Σταύρου Κοντονή, η οποία νομιμοποιεί τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, που έως τις 31 Μαΐου του 2017 θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της FIFA.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, καταθέτοντας τη σχετική τροπολογία στη Βουλή την Πέμπτη, έκανε λόγο για «τέλος στο καθεστώς σήψης και ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους τελευταίους 20 μήνες.

«Σήμερα με την τροπολογία αυτή δίνουμε το νομικό υπόβαθρο της λειτουργίας της Επιτροπής Εξομάλυνσης ως προς την σχέση της προς τους τρίτους, με το Κράτος και τους ιδιώτες. Και θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία η οποία ξεκινά σήμερα, μπορεί να βάζει τέλος σε ένα καθεστώς απόλυτης διαφθοράς και σήψης, το οποίο υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά εμείς έχουμε συναίσθηση ότι είναι μία διαδικασία η οποία ξεκινά, πρέπει να την παρακολουθούμε και πρέπει όλοι με καλή πίστη να βοηθήσουμε το έργο της Επιτροπής στην οποία προΐσταται ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Ιωάννης Δρόσος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο κ. Κοντονής.