Μedia

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικά “ξεφτιλίκια” στην “Αυγή”

Επίθεση του Θανάση Καρτερού προς τον βουλευτή Καραγιαννίδη που διαφώνησε με την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα για το ΕΣΡ.

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ, παρά το γεγονός ότι η πρόταση για τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή δεν “περπάτησε”.

Με άρθρο της Τρίτης στην κομματική “Αυγή”, ο Θανάσης Καρτερός (πρώην διευθυντής της εφημερίδας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα) ξεσπαθώνει κατά των βουλευτών που τάχθηκαν αρνητικά στην πρόταση Πολύδωρα, της Αννέτας Καββαδία και του Χρήστου Καραγιαννίδη.

Η ιδέα για τον Πολύδωρα, γράφει ο αρθρογράφος της “Αυγής”, “σηκώνει κουβέντα. Και κριτική. Και πολεμική. Αλλά από πού κι ώς πού ανακατεύουμε την κριτική με την ξεφτίλα; Κι αν η πρόταση για τον Πολύδωρα είναι ξεφτίλα, τι είναι να μιλάς έτσι για συντρόφους σου;

Για μια κυβέρνηση που… δέχεται επιθέσεις από παντού ακριβώς με στόχο να την εξευτελίσουν, ή να την ξεφτιλίσουν; Στραβομάρα έχουμε;”

Και συνεχίζει ο Καρτερός που τα “χώνει” σε Καββαδία και Καραγιαννίδη:

“Κι αν ο άλλος, αγαπητοί βουλευτές, σας απαντήσει με τον ίδιο τρόπο; Αν σας ανταποδώσει ο «ξεφτιλισμένος» τα ίσα; Αν σας αναρτήσει, όπως ακριβώς εσείς αυτόν, στον πάσσαλο της διαδικτυακής ατίμωσης, ότι εσείς «μας ξεφτιλίζετε» ξεφτιλίζοντας την κριτική και τον διάλογο; Και μετατρέποντας έτσι την Αριστερά της κριτικής σκέψης σε αρένα «ξεφτιλισμένων»;”