Πολιτική

“Άνοιγμα” Λαβρόφ σε Τσίπρα για τα ενεργειακά

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στον πρωθυπουργό τις "αποστάσεις" της Μόσχας για το Κυπριακό.

Σαφή αναφορά στο θέμα της ενεργειακής συνεργασίας Ρωσίας – Ελλάδας έκανε ο Σεργκεί Λαβρόφ στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφού μετέφερε στον κ. Τσίπρα θερμές ευχές, όπως είπε, από τον τον Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε στο αφιερωματικό έτος μεταξύ Ελλάδα και Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι μέσω αυτού “συμβάλουμε στην ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων”.

Ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ μίλησε για καλές προοπτικές ως προς τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. 

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ακόμη ότι “και σήμερα και στο μέλλον θα συζητήσουμε με τους Έλληνες εταίρους τους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή”. 

“Και στην περίπτωση της Συρίας και Κυπριακού το κυριότερο είναι να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα βάσει ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ” πρόσθεσε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η ρωσική πλευρά είναι “προσηλωμένη στις απαραίτητες αρχές του Κυπριακού και ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης αυτών των αρχών, στο να τεθούν τεχνητές προθεσμίες επίλυσής του, ενώ είναι και κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων”.